Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кардинал Мар’ян Яворський звернувся до усіх вірних з приводу 20-ї річниці Чорнобильської трагедії

Львівський митрополит Римо-католицької церкви, Кардинал Мар’ян Яворський звернувся до усіх вірних з приводу 20-ї річниці Чорнобильської трагедії — про це «Гал-info» повідомив нотарій Львівської Архідієцезії РКЦ о. Мар’ян Сковира.
«Минає 20-та річниця від трагедії атомного вибуху на електростанції на території Чорнобиля. Наслідками сталися смерть багатьох людей, послідовність хвороб і великі матеріальні втрати. Багато родин залишились глибоко зраненими, — йдеться у зверненні.
Ця подія нікого не може залишити байдужим! Не можна про неї забути! Усім жертвам Чорнобильської катастрофи, а особливо тим, хто жертовно старався нести допомогу, належиться пам’ять і вдячність».
«Ми, як віруючі, маємо ще інший обов’язок — в міру наших можливостей показувати чинну любов усім, хто постраждав. Маємо обов’язок всім жертвам свідчити нашу людську солідарність. Нехай трагедія Чорнобиля буде також для нас пересторогою і наукою. Стараймося, згідно із нашими обов’язками, відповідально виконувати суспільні і професійні завдання так, щоб своїм легковажним занедбанням не викликали жодних втрат, нещасть у нашому суспільному житті. Щоб легковажне ставлення до своїх, обов’язків ніколи не було причиною трагедії! Будуймо світ, який Бог нам дав і повірив. Усі священики у своїх парафіях нехай організують спеціальні богослужіння за жертви Чорнобильської трагедії, їхніх родин і цілого суспільства», — додав Мар’ян Кардинал Яворський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ