Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Карітас Стрийської єпархії” розпочинає новий благодійний проект

4 березня 2006 року у Стрию відбудеться презентація проекту Карітас, який спрямований на заснування Центру волонтерства в рамках реалізації місії Карітас допомоги потребуючим і розвиток почуття християнського милосердя і благодійності — про це повідомив прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ о.Павло Худ.  Він передбачає створення умов для покращення ефективності залучення волонтерів до благодійних проектів Карітас у Стрию.
За словами Лідії Ковальської, директора Благодійного фонду „Карітас Стрийської єпархії УГКЦ”, увага учасників цього проекту буде спрямована на осіб похилого віку, а особливо хворих та інвалідів, дітей з малозабезпечених, багатодітних та неблагополучних сімей, „дітей вулиці”, дітей-сиріт і дітей з особливими потребами. Ця категорія осіб вибрана з огляду на те, що вона належить до найменш захищених і водночас найбільш потребуючих верств українського суспільства.
В рамках заснування нового Центру волонтерства у Стрию одночасно відбуватиметься підготовка та залучення волонтерів до соціальних проектів Карітас у Стрию. Вона проходитиме через навчання волонтерів та підготовку лідерів волонтерства.
Благодійний фонд „Карітас Стрийської єпархії УГКЦ” заснований 26 квітня 2001 року Владикою Юліяном Ґбуром. Його основним завданням є благодійна організація у сфері соціального розвитку і допомога знедоленим незалежно від їхнього віросповідання чи національності.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ