Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Карпати” обіграли запорізький „Металург” з рахунком 2:1

Львівські „Карпати” в матчі 16-го туру чемпіонату України з футболу в Запоріжжі, програючи по ходу зустрічі, взяли гору над місцевим „Металургом” – 2:1.
Після прикрої поразки в минулому турі в Одесі вчора „Карпати”, обігравши вдруге в історії національних чемпіонатів запорізький  „Металург” на його полі, одержали четверту гостьову перемогу в сезоні.

Гра проти запорізького „Металурга” на полі новозбудованої „Арени-Славутич” стала для „Карпат” останнім гостьовим іспитом в осінній частині поточного чемпіонату. Зрозуміло, що „зелено-білі”, які загалом як ніколи успішно в нинішньому сезоні виступають саме на чужому полі, прагнули в Запоріжжі на мажорній ноті завершити цьогорічні виїзні гастролі. Також підопічні Олександра Іщенка горіли бажанням своєю перемогою в Запоріжжі зробити подарунок почесному президенту ФК „Карпати” Петру Димінському, який сьогодні святкує своє 52-ліття.  
На відміну від попереднього матчу в Одесі, цього разу тренерський штаб „Карпат” мав можливість виставити майже оптимальний склад. Повернулися на поле дискваліфіковані Кобін і Сучков, а також Федорів і Распопов, які в Південній Пальмірі не змогли допомогти команді через стан здоров’я. Щоправда ще не до кінця вилікував ушкодження чи не найкорисніший гравець нинішньої осені Худоб’як.
Для „Карпат” звітна гра розпочалася – гірше не придумаєш. Вже на 5-й хв. господарі подали два кутових поспіль. І якщо в першому епізоді кіпер гостей Тлумак у карколомному стрибку зумів відбити м’яч з лівої дев’ятки, то після другої подачі з кутового Годіним захисники нашої команди дозволили Перічічу ударом голови з близької відстані відкрити рахунок – 1:0.
Пропустивши м’яч, галичани на якусь мить розгубилися, і Сілюк з меж штрафного ледь не подвоїв рахунок. На щастя, намагаючись поцілити в ближній кут, йому трохи забракло влучності.
Проте гравці „Карпат” прийшли до тями дуже швидко. Більше того, наші хлопці завдяки контролю над м’ячем перехопили ініціативу і з кожною хвилиною біля воріт Постранського - до речі, вихованця львівського футболу - ставало все гарячіше. Щоправда, позиційні атаки „Карпат” до по-справжньому гольових ситуацій біля воріт „Металурга” практично не призводили, а напівмоменти реалізувати не вдавалося. І все ж настирливість та бажання „зелено-білих” були винагороджені ще до перерви. На 33-й хв. господарі, які відверто не гребували тактикою дрібного фолу, в черговий раз порушили правила на правому фланзі атаки гостей. Кобін виконав передачу верхом, а голеадор „Карпат” Батіста вкотре наочно продемонстрував як потрібно грати у футбол на другому поверсі. Проти пострілу головою бразильця в праву дев’ятку Постранський був безсилий – 1:1.
За нічийного рахунку команди пішли на відпочинок. Хоча залишається незрозумілим, чому „Карпати” ще до перерви, маючи не лише ігрову, а й психологічну перевагу, не спробували вийти вперед. Тим паче, що грали наші хлопці доволі впевнено, а от у діях „металургів” була помітна нервозність. Відчувалося, що господарі не очікували активної гри з боку гостей і до того ж не надто добре собі уявляли за рахунок чого вони можуть перехопити ініціативу.
Другий тайм розпочався доволі спокійно, проте „Карпати” продовжували контролювати перебіг подій на полі. Щоправда, „Металург” проводив інколи гострі контрвипади, але наша оборона та кіпер не втрачали пильності і діяли надійно.
Кульмінаційний момент у матчі стався на 62-й хв., коли „Карпати” провели затяжну атаку. Батіста увірвався в карний майданчик господарів  і віддав пас на Платона, удар якого Постранський кінчиками пальців відбив на кутовий. Після подачі з кутового хтось з „металургів” порушив правила проти Распопова і суддя призначив штрафний удар. Центральний захисник львів’ян Микола Іщенко після короткого розіграшу штрафного за участю Шмакова і Сучкова потужним ударом поцілив прямісінько в лівий нижній кут господарів, а всі намагання Постранського врятувати свою команду від неприємностей виявилися марними – 1:2.
Пропустивши другий м’яч, підопічні Сергія Ященка змушені були активізуватися. Проте „Карпати” показали, що вони можуть і вміють грати в разі потреби і другим номером. І це не може не тішити всіх шанувальників львівської команди. Так, у заключні півгодини матчу гравці „Металурга” мали низку непоганих моментів аби вирівняти становище. Особливо дошкуляв захисту „Карпат” грузинський форвард господарів Модебадзе, але оборона нашої команди на чолі з кіпером Тлумаком зіграла впевнено. Проте заради справедливості треба додати, що й привередлива пані Фортуна вчорашнього вечора в більшості ситуацій симпатизувала хлопцям у зелено-білих футболках.
Не можна не відзначити і тренерську мудрість керманича „зелено-білих” Олександра Іщенка, який випустив на поле досвідчених Лапка, а наприкінці зустрічі і Тимчишина. І ветерани вже вкотре в нинішньому сезоні зуміли підсилити наш захист, що й дозволило „Карпатам” зберегти переможний  рахунок.
Отож, одержавши четверту гостьову перемогу в сезоні, „Карпати” тепер посідають 6-й щабель турнірної таблиці. А в разі перемоги в перенесеному матчі з „Арсеналом”, який повинен відбутися у Львові вже найближчої суботи, „зелено-білі” піднімуться на четверте місце. Сподіватимемося, що саме так воно і станеться.
Як зазначив Олександр Іщенко, гголовний тренер „Карпат”: „Дуже хвилювався за матч, адже я приїхав зі своєю командою грати в моє рідне місто. Стосовно поєдинку скажу, що особливо важко нам було на початку зустрічі після пропущеного м’яча. Тому мене дуже тішить, що хлопці у важкі хвилини проявили психологічну стійкість і зуміли змінити перебіг подій на свою користь. Вважаю, що перемогли ми в значній мірі завдяки тому, що не дали розгулятися господарям на флангах. Ця перемога – це подарунок від команди до дня народження нашого почесного президента. Проте день народження Петра Петровича – не єдина причина, чому хлопці так самовіддано билися сьогодні на полі. Незважаючи на непоганий виступ у першій половині сезону, в зимову перерву нам необхідно підсилити склад практично в кожній ланці, а перш за все це стосується лінії нападу”.
За чловами Сергія Ященка, головного тренера запорізького „Металурга”: „Перш за все я хочу вибачитися за цей матч перед нашими вболівальниками. Останній поєдинок перед зимовими канікулами ми зобов’язані були зіграти зовсім по-іншому і піти на перерву в хорошому гуморі. Так, ми створили більше моментів, ніж суперник, але спромоглися забити лише один гол. Натомість „Карпати” з чотирьох нагод реалізували рівно половину і перемогли. Тому ми перш за все програли через низьку реалізацію гольових моментів. Однак це не єдина причина нашої поразки. Вся справа в тому, що з нинішнім складом нашої команди, як то кажуть, далеко не заїдеш. Тому взимку на „Металург” очікують серйозні кадрові зміни. Сподіваюся, що з оновленою командою нам вдасться вирішити поставлені керівництвом клубу завдання, а можливо і досягти чогось більшого”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ