Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Карпати” пройшли атестацію на виступ у Вищій лізі

Атестаційна комісія ФФУ, що засідала у суботу, 27 травня, надала атестацію «Карпатам». Це означає, що «зелено-білі» у 16-му чемпіонаті України зможуть виступати у Вищій лізі.
«Карпати» пройшли атестацію за усіма пунктами, окрім «інфраструктурного», але особисті гарантії почесного президента Петра Димінського запевнили чиновників, що до початку першості усі вимоги ФФУ до вищолігового клубу буде виконано. Щоправда, Атестаційна комісія ФФУ вимагає ще одного документу – угоди між клубом та містом про оренду стадіону. Відповідний лист уже сьогодні ляже на стіл міського голови Львова Андрія Садового і після його підпису набуде чинності. Наразі неатестованими до змагань у Вищій лізі є лише два клуби – київський «Арсенал» та луганська «Зоря». Про це повідомив інформаційний центр ФК "Карпати".
Нагадаємо, керівники українського футболу вже неодноразово наголошували, що просто не допустять львівські "Карпати" до змагань у Вищій лізі, якщо стадіон "Україна" не буде відповідати вимогам проведення матчів такого високого рівня. Аби львівський вболівальник міг підтримувати улюблену команду на стадіоні "Україна", необхідно провести реконструкцію стадіону. Клуб має намір встановити так званий „шатровий” підігрів. Роботи з його встановлення не стануть на заваді проведенню ігор. Вартість цього тимчасового підігріву – 380 тисяч гривень. За словами керівника служби з обслуговування полів „Карпат” Юрія Костюка, восени або взимку на стадіоні вже встановлять постійний водяний або електричний підігрів. У цей же час на полі постелять новий газон, встановлять дренаж. До початку чемпіонату України на головній спортивній споруді Львова також встановлять камери відеоспостереження, безпечний вихід футболістів на поле та покращать освітлення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ