Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Карпати” у поєдинку з „Дніпром” зазнали поразки – 0:1

У матчі ІХ-го туру чемпіонату України з футболу львівські “Карпати” на своєму полі в запеклій боротьбі зазнали мінімальної поразки від дніпропетровського “Дніпра” – 0:1.
Понад 25 000 глядачів у неділю, в другий день святкування 750-ліття Львова, заповнили трибуни стадіону “Україна” з надією стати свідками перемоги своїх улюбленців над однією з найсильніших команд вітчизняної еліти. Оптимізму вболівальникам “зелено-білих” додала гостьова перемога в Сімферополі в останньому матчі чемпіонату, а також той факт, що у Львові дніпряни за всю історію перемагали лише один раз. На жаль, тепер це число зросло до двох.
Перші хвилини матчу пройшли у рівній боротьбі. При цьому було помітно, що обидві команди перш за все дбають про безпеку власних воріт. Але вже на 13-й хв. господарі втратили чудову нагоду відкрити рахунок: Володимир Федорів стрімко пройшов правим флангом і зробив простріл низом, однак Роша Батіста, граючи в падінні на випередження, не влучив по м’ячу.
А от гості своїм шансом скористалися на всі сто відсотків. На 19-й хвилині Микола Лапко, перериваючи прохід білоруського легіонера дніпрян Сяргєя Карнілєнки правим флангом, вибив м’яч на кутовий. Гравці “Карпат” при подачі кутового Сергієм Назаренком загубили в своєму карному майданчику правого захисника “Дніпра” та національної збірної України Володимира Єзерського, і той ударом головою рикошетом від землі у правий верхній кут не залишив жодних шансів кіперу львів’ян Андрію Тлумаку – 0:1. Ось такий “подарунок” приготував вихованець львівського футболу своїм землякам до святкування ювілею міста.
Пропустивши м’яч, “Карпати” перейшли до позиційного наступу, але до перерви по-справжньому гольових моментів біля воріт В’ячеслава Кернозенка практично не виникало. Лише на 42-й хв. після подачі білоруського легіонера Аляксєя Сучкова з лівого флангу Батіста виграв боротьбу на другому поверсі у двох оборонців та кіпера гостей, але після його удару головою м’яч пройшов над поперечкою.
Не змінився характер гри і після відпочинку – підопічні Олега Протасова й надалі контролювали перебіг подій на полі. Все змінив епізод на 60-й хв., коли Кернозенко не розрахував політ м’яча, який вибив у поле його візаві Тлумак, і аби завадити Ігорю Худоб’яку зрівняти рахунок, змушений був зіграти руками за межами штрафного майданчика. Арбітр матчу В’ячеслав Жуков з Донецька дії Кернозенка цілком справедливо розцінив як фол останньої надії і запалив перед ним червоне світло.
За цієї ситуації Олегу Протасову довелося замість хорватського хавбека Деніса Главіни випустити запасного воротаря Артема Куслія. Зрозуміло, що одержавши чисельну перевагу, “Карпати” активізувалися, а їхній керманич Олександр Іщенко пішов на ризик, який багато хто розцінив як авантюру: на 65-й та 73-й хвилинах замість захисників Федоріва та Лапко на полі з’явилися форварди Максим Фещук та Лакі Ідахор відповідно.
Не допомогло... Більше того, закривши гостей на їхній половині поля, господарі практично лише одного разу були близькими до того, аби врятувати принаймні один пункт. І то сталося це вже в компенсований час, коли Василь Кобін, який ще в перерві замінив Сучкова, зробив навіс з лівого флангу, а Ідахор головою скинув м’яч під удар Худоб’яку, але Куслій ногами зумів відбити постріл безперечно найактивнішого гравця в зелено-білій формі.
А от “Дніпро”, діючи від оборони, мав дві чудові нагоди, аби збільшити рахунок. Спочатку на 79-й хв. бразильський хавбек Давідсон де Олівейра виконав діагональний простріл справа, але Назаренко, намагаючись у падінні замкнути дальню штангу, не дотягнувся до м’яча. А за кілька хвилин Назаренко і Олександр Мелащенко, який замінив Карнілєнка, вийшли вдвох на одного захисника “Карпат”. Проте останній, одержавши м’яча від Назаренка, не зумів скористатися нагодою збільшити перевагу своєї команди до двох голів. Проте цей факт не надто засмутив тренерів та гравців “Дніпра”, їх цілком задовільнила й перемога з мінімальним рахунком.
Олег Протасов, головний тренер “Дніпра”, зазначив: „Для мене і для моєї команди в цьому матчі сталася радісна подія: нам вдалося перервати серію з п’яти нічиїх поспіль. Приємно, що сталося це в поєдинку на виїзді проти доволі сильного суперника при значній кількості вболівальників. Думаю, що моя команда заслужила перемогу – в першому таймі ми створили більше гольових ситуацій, хоча й “Карпати” мали кілька моментів. А після забитого м’яча ситуацію на полі контролювали мої підопічні. Момент вилучення Кернозенка коментувати не буду, бо я його прогледів (з кимось розмовляв на лаві). Після цього нам необхідно було перебудувати свої дії і далі ми грали суто на утримання рахунку. З цим завданням ми впоралися, хоча й зробили це в не надто видовищний спосіб. Щиро хочу побажати успіхів “Карпатам”, адже команді не просто одразу добре виступати після повернення до вищої ліги”. 
Головний тренер “Карпат” Олександр Іщенко так прокоментував поразку: „Перш за все хочу привітати львів’ян з ювілеєм міста. Проте, на превеликий жаль, нам не вдалося підтримати святковий настрій наших вболівальників і використати моменти, що створювали упродовж матчу. У першому таймі ми свідомо діяли другим номером, використовуючи швидкісні флангові атаки. Однак велика кількість браку не дозволила нам досягти успіху. Перед матчем ми попереджали хлопців, що гравці “Дніпра” особливо небезпечні при розіграші стандартів. Але одна справа говорити, а інша протидіяти Русолу, Єзерському та Шелаєву, які понюхали пороху чемпіонату світу. От і вийшло, що поки Сучков та Годвін розбиралися хто повинен грати проти Єзерського, м’яч влетів у наші ворота. В значній мірі не все у нас виходило через те, що Батіста і Годвін частенько перетримували м’яч. Над цією проблемою ми працюємо, але, на жаль, не так ефективно, як би хотілося. А от до чого у мене не має претензій, то це до самовіддачі гравців”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ