Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Карпати» зробили перший крок до єврокубків

Здолавши на своєму полі харківський «Металіст» з рахунком 2:1, «Карпати» зробили перший вольовий «крок до мети».

 

Напередодні відкриття другого кола у футбольній прем’єр-лізі й першого домашнього матчу львівських «Карпат» керівництво клубу скликало прес-конференцію на якій генеральний директор «Карпат» Ігор Дедишин, зокрема, попросив представників ЗМІ не створювати зайвого ажіотажу навколо суботнього поєдинку. Натомість за ніч місто обклеїли афішами з датою, годиною та місцем проведенням поєдинку та недвозначним слоганом:  «Перший крок до мети».

Зважаючи на низку обставин, остання з яких – недопущення тренера збірної та харківського «Металіста» Мирона Маркевича на тренувальний матч «Карпат» в Туреччині – матч мав надпринципове значення для обох команд. Це була боротьба не лише клубів, а й змагання президентів команд. Люди, близькі до «закулісся» футболу кажуть, що у Петра Димінського з Олександром Ярославським непросте спілкування.

 

Очевидно, не варто перераховувати всі перипетії на футбольному полі (яке, до речі, як на лютий, було в чудовому стані). «Карпати», першими пропустивши швидкий гол, зуміли скоро відігратися, а в другій половині зустрічі завдяки добре розіграній контратаці забили й переможний гол – 2:1. 

 

На після матчевій прес-конференції Мирон Маркевич визнав , що «Карпати» були краще підготовлені фізично, а «Металіст» програв середину поля й фланги.  

 

Можливо, посприяв і туман, який з двадцятої хвилини матчу буквально навис над стадіоном, унеможлививши дальні точні передачі.

 

Окремо варто відзначити й уболівальників-фанатів обох команд—підтримати «Металіст» з першої столиці України приїхали понад тисячу вболівальників. Саме вони в першому таймі за воротами капітана «Карпат» – Андрія Тлумака вивісили банер: «Вітаємо великого тренера». А під таблом в традиційному фан-секторі «Карпат» традиційно скандували: «Слава Україні», а коли «зелено-білі» забили переможний гол – сектор окутався туманом від димових шашок та сигнальних ракет.  

 

Звичайно, усім , хто того вихідного дня прийшов на стадіон «Україна», сподобалась і гра , і , відповідно , результат улюбленої команди. Окремі оптимісти, підігріті напоями з градусами (календарна зима!) викрикували: «Так буде з «Динамо» і з «Шахтарем!». «Так буде з кожним!». Дивно, як вони під «свіжими» враженнями від перемоги не поставили в цей ряд «Мілан»,  «Челсі» і «Барселону»?

 

Здолавши бронзового призера українського чемпіонату, «Карпати» справді зробили перший крок до мети – вихід у зону єврокубків. Чи стане з наступними матчами ця мета ближчою, покаже футбольна весна!

 

Михайло Дашкович, фото автора.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ