Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Карпюк та Балух будуть працювати в Офісі омбудсмена

Як повідомили 10 грудня на своїй сторінці у Facebook уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, найближчим часом Микола Карпюк та Володимир Балух працюватимуть в Офісі омбудсмена.
Карпюк та Балух будуть працювати в Офісі омбудсмена

Після повернення з російського полону Микола Карпюк та Володимир Балух продовжують займатися громадською діяльністю - ми підписли Меморандум про співпрацю щодо попередження катувань людей у місцях несвободи та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання.

Під час церемонії підписання, подякувала їм за бажання долучитися до співпраці та об’єднати зусилля, аби захищати права наших громадян в рамках реалізації національного превентивного механізму.

Хочу зазначити, що найближчим часом Миколу Карпюка, який очолює громадську організацію «Український центр запобігання катувань» моїм наказом буде призначено членом Експертної ради при Уповноваженому ВРУ з прав людини, а Володимир Балух увійде до Координаційної ради з питань реалізації національного превентивного механізму при Уповноваженому.

Домовилися, що перший спільний моніторинговий візит буде здійснено до Лук’янівського СІЗО з метою перевірки усунення недоліків, що були виявлені під час попереднього моніторингу.

Впевнена, що наша співпраця буде плідною та допоможе забезпечити й захистити права наших громадян, які перебувають у місцях несвободи, у тому числі на території РФ, частині тимчасово окупованого Донбасу та тимчасово окупованого Криму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ