Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Кримінал  |  Волинь

Картини відомого львівського художника їхали на виставку у США, але зникли на пошті

Відомий львівський художник Сергій Гай повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук, що дві його картини, які мали бути виставлені у провідній галереї США, зникли в дорозі. У коментарі Гал-інфо художник розповів про загадкове зникнення його робіт.
Сергій Гай. Фото з ArtsLooker.
Сергій Гай. Фото з ArtsLooker.
1/1

Цьогоріч 24 липня художник зі Львова Сергій Гай відправив до Америки поштою EMS дві картини із зображенням вершників. Розмір картин – 170×130 cм. Варто додати, що EMS співпрацює з Укрпоштою.

Для того, щоб відправити роботи на виставку потрібно було отримати дозвіл від Міністерства культури України.

Одна із зниклих картин. Фото з блогу sverediuk.com.ua.
Одна із зниклих картин. Фото з блогу sverediuk.com.ua.
1/1

«Я працюю з американською галереєю в Атланті - це одна із десяти кращих галерей США. Там мала відбутись дуже серйозна подія – престижна виставка. На цьому заході я був єдиним художником з України. До виставки готували каталог і мої роботи мали бути включені до нього. Для мене це було важливо, адже це дуже престижно. Окрім того, цей прикрий випадок завдав ще й іміджевих втрат для країни», - розповів Сергій Гай.

Він додав, що такі цінні посилки супроводжуються трек-номером, а відтак рух об'єкта можна відстежити. Однак, 24 липня він отримав останні відомості щодо перебування картин. Востаннє їх відстежили у Борисполі. Після цього доля полотен – невідома.

Фото надане Гал-інфо художником Сергієм Гаєм.
Фото надане Гал-інфо художником Сергієм Гаєм.
Фото надане Гал-інфо художником Сергієм Гаєм.
Фото надане Гал-інфо художником Сергієм Гаєм.
Фото надане Гал-інфо художником Сергієм Гаєм.
Фото надане Гал-інфо художником Сергієм Гаєм.
1/3

Американська галерея повідомила художнику, що картини до них не надійшли.

Також на сьогодні є відповідь від пошти, яка заявила, що жодної нової інформації про те, куди ж подівся цінний вантаж, вони не мають.

«Згідно з інструкцією я місяць чекав на офіційну відповідь щодо моєї справи. Сьогодні, у телефонному режимі, після двох місяців безсонних ночей і марних сподівань, отримав відповідь, що нової інформації про картини немає», - написав Сергій Гай на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Художнику пропонують написати заяву на відшкодування та вдовольнитися мінімальною компенсацією. Сергій Гай переконаний, що така компенсація не покриє витрат на створення нових картин, моральних збитків та й мистецької вартості самих робіт.

«Минуло вже два місяці. Вражає байдужість, адже ніхто навіть не робить спроб знайти картини. Я сподіваюсь, що це не крадіжка, але напевно я нічого не можу стверджувати», - сказав Сергій Гай.

Довідка:

Сергій Гай народився у 1959 році у м. Львові, де живе і працює донині. У 1986 році закінчив Львівський Державний Інститут прикладного та декоративного мистецтва.  З 1995 член Національної Спілки Художників України. З 2003 року член об’єднаня “БЖ-АРТ”. Входить в сотню кращих художників України, згідно видання: “100 імен. Сучасне мистецтво України періоду Незалежності.”

Викладає живопис на кафедрі дизайну Національного Лісотехнічного Університету України у м. Львові.

Мистецтвознавці характеризують роботи  художника, як потужний, екзистенційно насичений живопис, де імпульсивність живописної манери підкреслює монументальну «скелястість» персонажів. Роботи Гая наповнені легкістю, свободою та заворожують погляд.       

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ