Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Категорична заборона відімкнень від електропостачання важливих державних об’єктів лише збільшить суми заборгованості - Гудима

Законопроект, який сьогодні на засіданні має розробити Кабмін, щодо категоричної заборони відключення від електроенергії надзвичайно важливих державних об’єктів має передбачати механізм співпраці обласних електропостачальних компаній та уряду, бо сама заборона лише збільшить суми заборгованості за електропостачання державою - повідомив у коментарі „Гал-info” радник Тимошенко з питань ПЕК Олекса Гудима.
Він зазначив, що ситуація з відімкненнями від енергопостачання важливих стратегічних об’єктів (митниць, військових об’єктів, обласних адміністрацій) в Україні триває протягом десяти років. „А резонанс, який навмисне викликали обласні енергопостачальні компанії, змусив уряд прискорити вирішення проблеми з несвоєчасною сплатою за електроенергію, - каже Гудима. - Обласні енергопостачальні компанії об’єдналися і почали відмикати важливі державні об’єкти одночасно у різних областях”.
„Я надіюся, що законопроект, запропонований міністром палива і енергетики Юрієм Проданом, вирішить дану проблему, - каже він. – Взагалі не достатньо лише категорично заборонити відімкнення, бо від цього суми боргів лише збільшуватимуться, потрібно запропонувати механізм співпраці електрокопостачальних компаній та уряду”.
Гудима також надіється, що закопроект передбачатиме, що обласні енергопостачальні компанії не матимуть справи з важливими об’єктами державного значення, а працюватимуть напряму з урядом, тобто уряд виступатиме гарантом оплати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ