Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Катерина Шубка і Андрій Зібран мають найбільшу підтримку виборців округу №115

Більше половини виборців в окрузі №115 у Львові, які мають намір прийти на вибори, ще не визначилися зі своїм кандидатом у народні депутати. А майже 16% ще не вибрали партію, за яку голосуватимуть 21 липня на виборах до Верховної Ради. Півтора відсотка виборців готові зіпсувати бюлетені.

Такі результати липневого соціологічного дослідження на Львівщині напередодні виборів до парламенту, які сьогодні оприлюднила ВГО «Передові правові ініціативи». Її голова Роман Редько під час пресконференції у Львові повідомив, що з-поміж усіх опитаних мешканців Сихова, Винників та частини  Личаківського району Львова 61 відсоток виборців прийде голосувати. а 39 – ні.

Кількість готових голосувати за народних депутатів тепер є трохи меншою, ніж була вона на президентських виборах.

Найвищу прихильність виборців мають  кандидати у народні депутати від партії «Слуга народу» Катерина Шубка – 12,1 відсотка та самовисуванець Андрій Зібран - 11,6 відсотка.

Далі симпатії виборців розподілилися так: за самовисуванців Андрія Зібрана і Михайла Хміля – відповідно по 11,6% та 6,4%, за представника «Самопомочі» Андрія Москаленка – 4,8%, за самовисуванця Володимира Квурта – 3,2 %, за представницю партії «Голос» Наталю Піпу – 3,1%, за самовисуванця Юрія Михальчишина – 2,7%, за висуванця партії «Батьківщина» Богдана Рабешка – 1%, за представника партії «Патріот» Назара Янковича – 0,6%, за самовисуванця Руслана Секелу – 0,2%.

Роман Редько наголосив на кількох важливих деталях. По-перше, виборці готові охочіше віддавати свої голоси за тих кандидатів, які ще не брали участі в політиці. По-друге, на початку опитування виборці були прихильнішими до кандидата від партії «Слуга народу», але вже в наступні дні їхні симпатії схилялися до Андрія Зібрана.   

45 відсотків виборців вважають, що не важливо, до якої партії належить кандидат до Верховної Ради в мажоритарному окрузі, зауважив Роман Редько. 25 відсотків підтримують самовисуванця. І лише 11% звертають увагу на партію, яка висуває кандидата.

За словами Романа Редька,  у Львові було опитано майже 12 тисяч респондентів. Найбільші партійні симпатії львів’ян зібрала «Європейська солідарність» - 18,53%.

Друга - «Слуга народу» - 15,73%. Третя партія - «Голос» - 11,29%. Менше десяти відсотків підтримки у ВО «Свобода» і ВО «Батьківщина» - 9,79 та 9,09. Менше п’яти - об’єднання «Самопоміч» - 3,5%, «Українська стратегія» Гройсмана – 2,45%, «Громадянська позиція» - 2,1%.

Майже три відсотки голосів виборців дають прихильники «Опозиційної платформи» і «Опозиційного блоку».

Довідка

З 1 липня ВГО «Передові правові ініціативи» розпочала масштабне опитування по Україні. На 199 виборчих округах буде опитано по 3000 респондентів, це приблизно 550 тисяч виборців по Україні. В понеділок 8 липня ми оприлюднимо на сайті ППІ результати опитування. Вибірка - з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. Дослідження проводиться за методикою великих чисел, шляхом інтерв’ювання face-to-face, в режимі онлайн через мобільні додатки. Похибка репрезентативності не перевищує 1,5%.

ВГО «Передові правові ініціативи» досліджує симпатії виборців, їхні уподобання щодо кандидатів-мажоритарників, які балотуються в одномандатних виборчих округах. А також - симпатії виборців щодо партій у загальнонаціональному масштабі, в розрізі областей і обласних центрів. Дослідження розпочинає із Західної України, а в неділю, 7 липня, закінчить їх на Сході.

Межі 115-го виборчого округу охоплюють Сихів, Винники і частину Личаківського району.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ