Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Катерина Ющенко презентувала у Львові «Дитячу лікарню майбутнього»

Катерина Ющенко сьогодні, 29 вересня, презентувала у Львові «Дитячу лікарню майбутнього». Як повідомила на брифінгу перша леді держави, за ініціативи Міжнародного благодійного фонду «Україна-3000» в Києві будуватиметься найкращий в Україні та один із найкращих у Європі центр для лікування дитячих патологій, які сьогодні в нашій державі не лікують взагалі. Зокрема, йдеться про трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора, деякі види пластичних операцій, онкологічної нейрохірургії, реконструктивної ортопедії, операції на магістральних та периферійних судинах тощо.
 «Сьогодні, щоб робити такі складні операції, Україна мусить відправляти хворих за кордон, однак у держави немає таких величезних коштів, щоб забезпечити належне лікування для всіх потребуючих. Отож, уже давно назріла потреба створити найсучасніший український центр в Україні. 16 вересня 2006 року ми заклали капсулу у фундамент нової лікарні, яку будуватимуть на території клінічної лікарні «Феофанія», — наголосила Катерина Ющенко.
 «Дитячу лікарню майбутнього», за словами першої леді держави, будуватимуть в основному за кошти приватних вітчизняних та іноземних інвесторів. Крім цього, 50 млн грн на її будівництво виділять із Державного бюджету. Однак, як зазначила Катерина Ющенко, цих коштів є вкрай мало, адже орієнтовна вартість будівництва лікарні 120 млн дол. США.
 Для збору коштів на створення лікарні благодійний фонд «Україна-3000» проводитиме презентацію майбутньої лікарні у всіх областях України. Почалася ж вона сьогодні, 29 вересня, у Львові. У рамках акції також транслюватимуться телевізійні ролики із закликом до пожертви коштів на будівництво лікарні по всіх загальноукраїнських телеканалах, а закінчиться акція 19 грудня величезним телемарафоном.
Як додав же голова правління фонду «Україна-3000» Олександр Максимчук, будівництво лікарні планують закінчити до 2009 року. Медустанова буде розрахована на 250 лікарняних ліжок та із сімейним профілакторієм на 50 місць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ