Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Катеринчук відкличе свій підпис під створенням коаліції, якщо парламент не прийме Податковий кодекс

Лідер Європейської партії Микола Катеринчук має сподівання, що на початку наступної сесії Верховної ради України буде прийнято доопрацьований проект Податкового кодексу. Про це Катеринчук заявив під час свого перебування у Львові.
За словами політика, він сподівається на підтримку всіх фракцій ВРУ, оскільки більшість депутатів, окрім Партії регіонів, визнають необхідність прийняття кодексу.
На думку Катеринчука, прийняття кодексу дасть можливість розвитку малого та середнього бізнесу, сприятиме мінімізації впливу олігархічних структур на економіку України. Крім того, каже він, і уряд України наголошує на необхідності першочергового здійснення кроків для створення податкової політики, яка дасть можливість підтримати реальний сектор економіки в умовах фінансово-економічної кризи. Зокрема прем’єр запевнила країну, що відразу після Нового року буде забезпечена системна робота всіх фракцій ВРУ над новим Податковим кодексом.
Як повідомив Катеринчук, проект кодексу вже лежить к парламенті, очікуючи на прийняття, майже рік. Його багато критикують, однак у сесійний зал ще не виносили. Катеринчук вважає це помилкою і наводить приклад Росії, яка пережила дефолт 1998 року, а в 1999 році була змушена була прийняти кодекс.
Народний депутат також повідомив, що він вичерпав всі можливості політичного впливу для того, аби кодекс врешті-решт був розглянутий у парламенті. Тому у разі неприйняття кодексу на перших сесіях ВРУ він виконає рішення грудневого з’їзду Європейської партії, і його підпис під рішенням про створення парламентської більшості буде відкликаний.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ