Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Казки написані 2-ма серцями" - Леся Кічура про нову книгу та омріяне поповнення в родині

Вчора улюблена казкарка львівських читачів, відома журналістка та провідна редактора театру ім. М. Заньковецької повідомила на своїй сторінці у Фб про свою 3-тю вагітність та підготовку нової казкової збірки.

Лише за вечір повідомлення зі світлиною малюка на УЗД набрало понад тисячу вподобайок та більше семисот коментарів і привітань.

Під час особистого спілкування авторка зізналася: «Написання кожної книги ‒ немов виношування немовляти. Восени у мене буде вже 6 книг. Зараз саме працюю над новою збіркою. А от сміливості щодо народження 3-ї дитини мені тривалий час бракувало, тож саме зараз настав час здійснення цієї давньої мрії. Адже двійко моїх старших дітей виросли дуже швидко.

Коли народився син, я лише починала навчатися в аспірантурі ЛНУ ім. Івана Франка, коли через 3 роки народилася донька ‒ у мене відбувся захист моєї наукової роботи. Зараз дітям відповідно 15 та 12 років. Тож врешті прийшов час додати до своєї біографії омріяну стрічку: «Авторка з 3-ма дітьми та чоловіком живе в заміському будинку й творить казки»… Чомусь саме це речення мене давно вабило у біографіях іноземних авторів на обкладинках їхніх книг.

Нова книга запланована на вересень. Дописую декілька останніх текстів. Для мене ця збірка дуже особлива, бо створена під час моїх «щасливих місяців». «Казка про два материнські серця» написана після перших рухів немовляти, тож це дуже особливий текст. Є ще історія про «Першого янгола» ‒ теж свого роду філософська казка для дітей та дорослих. Дуже багато дівчаток просили казкопригоду про принцесу, тому я додала до цієї збірки історію про «Принцесу-невидимку». А загалом у наших казках, як зазвичай уже звикли читачі ‒ багато добра, дивовиж та чарівних перетворень!»

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, казка львівської письменниці Лесі Кічури увійшла до збірки, виданої в Угорщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ