Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

КЕЧівські будинки можуть на зиму залишитися без тепла – Марія Желіско

КЕЧівські будинки ризикують на зиму залишитися без тепла. Про це сьогодні, 11 жовтня, на брифінгу повідомила начальник управління ЖКГ Львівської міської ради Марія Желіско.
За її словами, якщо військові не знайдуть кошти на погашення боргу, а також якщо мешканці цих будинків не оплатять свою заборгованість, тепла в будинках КЕЧ не буде. Станом на сьогодні Західне оперативне командування заборгувало за тепло 3 млн 674 тис. 747 грн, за електроенергію – 627 тис 398 грн, за газ – 586 тис. 428 грн. Щонайгірше, як наголосила Марія Желіско, КЕЧ не тільки не роблять нічого, щоб сплатити борги, а й нарощують заборгованість. Так, за 9 місяців 2006 року борги КЕЧ зросли: за тепло – на 1 млн 500 тис. грн, за електроенергію – 47 тис. 803 грн, за газ – 46 490 грн.
„Мешканці КЕЧівських будинків дуже погано платять за комунальні послуги. Так, 58 будинків КЕЧ, які мають централізоване опалення, мають таку заборгованість, як усі комунальні будинки Львова. Проплата в них становить всього лише 50%”, - зазначила Марія Желіско. За її словами, додає проблемності ситуації й те, що якщо комунальним підприємствам компенсують тарифну різницю з міського бюджету, то будинкам КЕЧ – із державного бюджету, отож зараз військові мають звертатися до міністра оборони, щоб він звертався до уряду й вирішував цю проблему. Загалом у Львові є 126 будинків КЕЧ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ