Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кендзьор оприлюднив заяву з приводу політичної ситуації в Україні

Голова проводу Львівської крайової організації НРУ Ярослав Кендзьор оприлюднив заяву з приводу політичної ситуації в Україні. У заяві, зокрема, зазначено:
«Розвал помаранчевої коаліції на совісті помаранчевих лідерів, — йдеться у заяві. — І не тільки тих, які сьогодні у парламенті, але й тих, котрі не подолали виборчий бартер, і на відсотки, які вони відібрали від НУ і БЮТу, припадає близько 40 депутатських мандатів, які б допомогли обійтися помаранчевій коаліції і без фракції соціалістів.
На жаль, традиції політичної відповідальності за політичні провали у нашому суспільстві ще не сформовані. Цілком очевидно, що в ситуації, яка стала фактом, в наслідок результатів парламентських і місцевих виборів, іншого варіанту погасити жорстке протистояння двох політичних груп, а відтак двох частин України, ніж вийти на процес перемовин, компромісних домовленостей не було.
Варіант дострокового припинення повноважень Верховної Ради України, на жаль, не вирішував проблеми. За такого варіанту була реальна небезпека після дострокових виборів мати у парламенті одноосібну більшість фракції Партії регіонів, остаточно розірвану Україну і до небезпечної межі загострене протистояння.
Отже, ініційований Президентом круглий стіл і підписаний Універсал національної єдності в ситуації, що склалася, був єдиним виходом.
Виконання положень Універсалу можливе лише за умови формування у ВРУ депутатської групи, яка сповідує і пропагує національні цінності та ідеали, навколо котрих згуртується свідома частина українського суспільства та українського політикуму. Основою такої групи може стати депутатська група НРУ зі своїми партнерами з ХДС, КУНу та частини НСНУ.
Виходячи з розуміння ситуації ЛКО НРУ закликає усі національно-демократичні сили, представлені в усіх регіонах та на усіх рівнях негайно розпочати процес об'єднання в єдину потужну національно-демократичну політичну силу. Бо тільки так можна протистояти силам реваншу, запобігти руйнації України та зберегти нашу національну самоідентичність.
Провід ЛКО НРУ висловлюється за невходження депутатської групи НРУ у новостворену парламентську більшість та підтримує ініціативу керівництва НРУ щодо створення інституту громадського контролю за виконанням ВРУ та Урядом положень Універсалу національної єдності».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ