Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Керівник фан-руху "Карпат" відхрестився від "ку-клус-клану"

Учора перед матчем 1/8 фіналу Кубку України вболівальники львівських "Карпат" здійснили грандіозний марш вулицями Львова. Одразу після ходу вболівальників, в інтернеті-просторі з'явилися фотографії людей у костюмах ку-клус-клану, яких дехто уже встиг пов'язати з цим маршем. За коментарем з приводу цієї ситуації журналіст сайту "Футбол 24" звернувся до керівника організації ГО "Завжди вірні" Тараса Павліва, який був одним з організаторів ходи вболівальників.

- Учора відбувся великий марш вболівальників перед матчем з "Металістом". Скільки приблизно людей взяли участь у ньому?

- Більше трьох тисяч осіб, якщо говорити приблизно.

- Наскільки регулярно плануєте проводити подібні дійства та коли слід чекати наступного масштабного маршу?

- Це залежить від дуже багатьох факторів. Я не можу зараз сказати коли проводитимуться подібні марші, це все не є так сплановано. Все залежить від самого матчу, і від настрою, від того як команда грає…дуже багато факторів на це впливають.


- В інтернеті з'явилися фото учасників маршу, яких вже встигли звинуватити у тому, що вони якимось чином схожі на членів ку-клус-клану і навіть звинуватили у расизмі…

- Ці хлопці не мають до нас жодного відношення. На марші їх не було, оскільки як тільки їх помітили, то одразу ж попросили піти. Ми пояснили їм, що їм не варто тут знаходитись і попередили на майбутнє, що не слід таке робити. Ми попросили їх піти-вони пішли.

- Як щодо ситуації із ФАРЕ та червоно-чорною символікою? Чи будуть фанати відмовлятися від портретів Степана Бандери та Романа Шухевича, якщо з боку ФІФА або ФАРЕ буде таке прохання?

- Ні, фанати не будуть відмовлятися. Бо немає таких заборон, і, я так розумію, не буде і у майбутньому. Це все якась політиками створена ситуація…

- А яка позиція представників фан-руху щодо натуралізації гравців для національної збірної?

- Ми однозначно не підтримуємо натуралізацію гравців. Хотілося б, щоб у команді грали тільки українці. Ніякої натуралізації не має бути, бо, якщо вже всі сьогодні говорять про расизм, це такий же расизм по відношенню до українців.

24 футбол

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ