Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керівник канцелярії президента Польщі підтвердив, що Лєх Качинський віддасть шану українцям, загиблим у Павлокомі

Керівник канцелярії президента Польщі Анджей Урбанський підтвердив, що Лєх Качинський віддасть шану убієнним поляками українцям. 13-го травня під Перемишлем президенти Лєх Качинський та Віктор Ющенко похилять голови перед цивільними українцями, яких було вбито жовнірами польського підпілля. Вони також принесуть квіти до пам’яткової таблиці на честь поляків, яких убито українськими підпільниками. Про це повідомило радіо „Полонія”.

Анджей Урбанський зазначив, що це важливий момент в історії польсько-українських стосунків. Ця ініціатива надійшла з боку Президента України: «Це вимагає, я б сказав, надзвичайної делікатності, це справа, що потрясає, її контекст також потрясає. Те, що робилося під час ІІ світової війни і після на Волині, на польсько-українському пограниччі, це залишається великою раною, що кровоточить»
Керівник канцелярії президента стверджує, що Україна для Польщі – це інша держава, ніж усі інші. Це країна, яка у польській закордонній політиці відіграє ключову роль. Керівник правлячої партії «Право і Справедливість» Ярослав Качинський запевнив, що польська сторона хоче остаточного замирення з українцями.
Нагадаємо, у селі Павлокома, що знаходиться на території Польщі, у березні 1946 року було винищено понад 300 місцевих мешканців-українців. На цвинтарі Павлокоми встановлено пам’ятник українцям, які загинули в селі. Під час офіційного візиту до Польщі у травні цього року Президент України Віктор Ющенка також має відвідати Павлокому, де буде відкрито пам’ятник-меморіал загиблим українцям.   

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ