Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керівник Львівщини звернувся до Ющенка з проханням вшанувати героїв Крут на державному рівні

Микола Кміть, голова Львівської обласної державної адміністрації, звернувся до Президента України Віктора Ющенка з проханням зібрати керівників обласних державних адміністрацій та представників молоді на розширене засідання Національної ради з питань становлення та розвитку молоді при Президенті України, щоб разом вшанувати пам’ять Героїв Крут 29 січня 2009 року, – повідомила прес-служба Національного студентського союзу

 

На сьогодні виховний процес у молодіжному середовищі значно ускладнений через суспільну кризу духовності, яка негативно впливає не тільки на доросле населення, але й на дітей та молодь. Національна молодіжна доктрина минулого століття вже не може бути підґрунтям для національно-патріотичного виховання, формування сучасної духовної культури, оскільки вимагає нової парадигми виховання студентської молоді, його мети, змісту, завдань і методів. Систематична політика органів державної влади з метою здійснення національно-патріотичного виховання молоді практично не здійснюється, – зазначає у своєму листі голова ЛОДА до Президента України як підстави для зібрання у Крутах.

 

Звернення Львівської обласної державної адміністрації стало відповіддю на ініціативу Національного студентського союзу та Студентського захисту, які звернувся за підтримкою до керівника області.

 

Анатолій Ігнатович, президент Національного студентського союзу, радник Міністра економіки України, пояснює: “Ініціатива щодо вшанування пам’яті героїв Крут не нова. Проблема в іншому – на сьогодні укорінилася традиція щороку видавати Укази та Розпорядження про вшанування пам'яті Героїв Крут. Однак подія, що набула особливого значення в свідомості багатьох завдяки героїзму трьох сотень українських юнаків, які загинули біля Крут 29 січня 1918 року, стоячи на смерть проти кількатисячного ворожого війська на захист Української Народної Республіки, досі не вшановується на загальнодержавному рівні як щорічна дата. Це породжує побоювання про можливість викреслення цієї дати із системи заходів патріотичного виховання молоді при зміні Президента або Прем'єр-міністра, якщо черговий раз не буде видано такого Указу. Тому ми сподіваємося цього року побачити Указ, яким встановити дату із відзначення пам’яті герої Крут як щорічну. Зібрання у Крутах повинно стати поштовхом до видання такого Указу.

 

“Сьогодні фінансування програм підтримки молоді практично не здійснюється. У минулий рік, Рік молоді в України фінансування молодіжних програм було зменшено втричі, а в проекті Закону України “Про Державний бюджет на 2010 рік” фінансування підтримки молоді в рази зменшено порівняно із 2009. Колективне зібрання у Крутах повинно привернути увагу до проблем молоді,” – зауважує Андрій Черних, член Національної ради з питань становлення та розвитку молоді при Президенті України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ