Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Керівник Львівської ОДА зустрівся з членом ради Європейського Банку реконструкції та розвитку Террі Брауном

31 березня відбулася зустріч тимчасового виконуючого обов’язки голови Львівської облдержадміністрації Миколи Кмітя із головою правління Європейського банку, членом ради Європейського Банку реконструкції та розвитку Террі Брауном. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської ОДА.
У ході зустрічі Террі Браун розповів, що Європейський Банк має багаторічний досвід інвестування у інфраструктуру регіонів, особливо у процесі підготовки держав до реалізації важливих проектів.

 “На даному етапі для нашого банку проведення Євро-2012 є стратегічною ціллю в аспекті інвестування у розвиток тих регіонів України, де проводитимуться футбольні матчі. Передусім, ми повинні з’ясувати, які компоненти інфраструктури вашого регіону є стратегічно важливими та призначені для довготермінового використання. У даному випадку важливо, щоб ці об’єкти можна було використовувати і після завершення чемпіонату”, - сказав Террі Браун.

 Голова правління Європейського банку також повідомив, що їхній банк здійснюватиме інвестування у процес підготовки до проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 не лише України, але й Польщі.

 “Вважаю, що Львівщина сьогодні має гарний шанс для розвитку інфраструктури регіону”,- зазначив Террі Браун.

 Микола Кміть, у свою чергу, ознайомив Террі Брауна із проектами, які можуть зацікавити Європейський Банк. Зокрема, мова йшла про продовження євроколії із польського міста Перемишля до Львова. За словами тимчасово виконуючого обов’язки голови ЛОДА, це сприятиме покращенню рівня товарообігу між регіонами Західної Європи та Львівщини, а також збільшить кількість туристів, що відвідуватимуть область.

  Тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації також наголосив на необхідності інвестування у реконструкцію автомобільних доріг регіону.

 “Львівщина має великий туристичний потенціал у сфері оздоровчих курортів. Зокрема, серед числа тих курортів, що найчастіше відвідуються туристами, можна виділити Трускавець, Моршин, Східницю. Тому важливо реконструювати автомобільні шляхи у цих частинах області”, - сказав Микола Кміть.

 У ході зустрічі Микола Кміть також розповів, що завдяки спеціальній програмі, яка розроблена для польського міста Краків.

 “Львів – дуже красиве місто. Кількість пам’яток архітектури у Львові – не менша, ніж у Кракові. Якщо ми розробимо подібну програму, область отримуватиме щорічно близько 1 млрд. доларів прибутку лише у галузі туризму”, - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки голови ЛОДА.

 Окрім цього, Микола Кміть наголосив, що реконструкції потребують об’їзна дорога навколо міста Львів та аеропорт, що знаходиться у місті Стрию.

  “Аеропорт у місті Стрий унікальний тим, що розташований між двома містами – Львовом та Івано-Франківськом. Неподалік знаходиться курортне місто Трускавець. На мою думку, реконструкція цього аеропорту більш, ніж доцільна”, - резюмував Микола Кміть.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ