Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівник Національної академії сухопутних військ Павло Ткачук прокоментував травмування курсанта

"Колектив Національної академії сухопутних військ і я особисто стурбовані випадком травмування нашого вихованця курсанта Степана Данилка", - зазначив керівник Національної академії сухопутних військ Павло Ткачук.

"Поділяю обурення фактом травмування військовослужбовця. Цей випадок є ще більш неприйнятним для кожного, оскільки офіцери та працівники академії завжди по-батьківськи чуйно і турботливо, по-командирськи вимогливо ставляться до вихованців нашого вишу.

Авторитет академії будується кожним її офіцером, працівником, кожним випускником.
А внесок наших випускників у обороноздатність держави – незаперечний. З 27-ми Героїв України, які удостоєні найвищої нагороди за виняткову мужність та героїзм, виявлені під час Антитерористичної операції на Сході України, п’ятеро – випускники нашого навчального закладу. Понад 200 наших вихованців нагороджені державними нагородами.

Але сьогодні мова не про це. 

Вихованці академії та їх наставники – це велика сім’я, в якій панує взаємоповага та взаєморозуміння.

Я, як начальник академії, заступники начальника академії, керівники структурних підрозділів, усі, хто покликаний навчати і виховувати, усі ми регулярно спілкуємось із нашими вихованцями, обговорюємо потреби навчання та побуту.

В Академії сухопутних військ викладач побив курсанта

Номер мого мобільного телефону є в кожного курсанта. Я завжди відкритий до підлеглих. Тож, сподіваюсь ні в кого не виникне сумніву, що генерал і батько двох дітей, дід трьох онуків болісно сприймає травмування курсанта Данилка.

Але, емоції не повинні перешкодити встановленню істини. 
Ми живемо у правовій державі і презумпція невинуватості є не лише правовою, але й моральною категорією нашого суспільства. Чи не так?

Для з’ясування причин та передумов травмування курсанта Данилка мною було призначено службове розслідування. Його хід перебуває під моїм постійним контролем. 

Відповідні процесуальні дії, передбачені чинним законодавством, проводить і військова прокуратура.
Переконаний, за результатами розслідування, до проведення якого залучені адміністрація Академії, військова прокуратура, військова служба правопорядку у Збройних Силах України, провідні фахівці відповідних служб, ми отримаєм відповіді на усі запитання, винуватці отримають законне покарання.

А поки це не сталося, звертаюсь до усіх. Прошу стримати емоції, дочекатись результатів розслідування і повідомлення про вжиті заходи. А вони будуть!", - зазначив Павло Ткачук в своєму повідомленні в Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ