Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівників ЛКП "Львівелектротранс" призначали з порушенням законодавства

Керівників ЛКП "Львівелектротранс" призначали з порушенням законодавства. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Як зазначив Ігор Зінкевич, стаття 19 Закону України "Про міський електричний транспорт" говорить, що призначення на посаду керівників підприємств міського електротранспорту здійснюється за погодженням із Міністерством інфраструктури України.

У відповідь на депутатський запит в.о. Міністра інфраструктури України Віктор Довгань повідомив, що погодження керівників підприємств міського електротранспорту відбувається на підставі наказу № 516 "Про затвердження Порядку погодження з Мінінфраструктури призначення на посади і звільнення з посад керівників підприємств міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус)" від 10.12.2015 року.

Віктор Довгань повідомив, що до Міністерства інфраструктури України не надходили листи Львівської міської ради, стосовно погодження призначення і звільнення з посад керівників ЛКП "Львівелектротранс" М.В. Сидоровича, О.І. Берези, В.М. Кокошка, В.В. Коваліва і С.В. Кошеля (на даний час - виконавчий директор).

"Це свідчить про те, що чиновники Львівської міської ради, зокрема Г. Пайонкевич, О. Партика, А. Білий чомусь "забули" про вимоги Закону України "Про міський електричний транспорт" і при призначенні і звільненні керівництва "Львівелектротрансу" порушили норми цього Закону України.

Нагадаю, що "незнання Закону не звільняє від покарання за його порушення".

З цього приводу я звернуся у правоохоронні органи і повідомлю про порушення Закону України "Про міський електричний транспорт". Нехай вони дадуть цим фактам юридичну оцінку", - зокрема зазначив Ігор Зінкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ