Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Керівників "Укргазвидобування" підозрюють у зловживанні

Прокуратура міста Києва погодила оголошення про підозру голові правління ПАТ "Укргазвидобування" та його заступнику у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму понад 16,8 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Як встановлено у ході досудового розслідування, у березні поточного року між Публічним акціонерним товариством та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу", - йдеться у повідомленні.

"У подальшому, діючи всупереч інтересам держави, Голова правління "Укргазвидобування" та його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно набула право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без попередньої оплати та за значно нижчою вартістю", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, наразі посадовим особам ПАТ "Укргазвидобування" винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Крім того, ухвалами Печерського районного суду міста Києва від 20 листопада цього року надано дозвіл на їх затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ