Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівники харківських заводів ФЕД і «Турбоатом» виведуть на площу «трудову молодь»

Колективи харківських заводів ФЕД і «Турбоатом» «однозначно підтримують» позицію президента України Віктора Януковича щодо євроінтеграції.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, про це під час розширеної ради обласної організації Партії регіонів заявили керівники цих підприємств.

Директори висловилися за європейський курс держави, але наразі до цього держава і промисловість не готова, кажуть вони.

«Колектив завтра збирається на зібрання. Ми проведемо його між першою і другою змінами в позаробочий час. Ми обговоримо це рішення у своїх стінах. Ми маємо бажання вийти на площу. Наша трудова молодь «Турбоатому» вийде на площу Харкова, аби довести свою позицію із збереження робочих місць, заробітної плати, майбутнього наших родин, дітей і країни в цілому», – заявив під час засідання ради Партії регіонів генеральний директор «Турбоатому» Віктор Суботін.

Аналогічні бесіди й опитування серед тробітників проходять і в цехах корпорації ФЕД, повідомив президент корпорації Олександр Жданов.

«Провели ми сьогодні опитування, побували в колективах, практично основна маса підтримує рішення», – сказав Жданов.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо проведення політінформацій у заводських колективах, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін наголосив, що сьогодні президентське рішення потребує роз’яснення. «На сьогоднішній день у багатьох трудових колективах проходять зустрічі з робітниками, де керівництво підприємств пояснює нинішнє положення справ, пояснює ризики, які є в нашій країні, в економіці Харківської області і конкретного підприємства», – пояснив суть таких заводських зібрань Добкін.

За словами очільника Харківщини, у трудящих з’явилося бажання зібратися на мітинг і висловити своє ставлення до президентського геополітичного рішення.

За даними джерел Радіо Свобода, такий мітинг призначений на суботу 30 листопада.

У заводів Турбоатом і ФЕД основні ринки збуту продукції розташовані в Росії, Казахстані, Таджикистані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ