Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівники Львівського казенного експериментального підприємства розтратили державні кошти у розмірі 34 мільйони гривень

Служба Безпеки України задокументувала факт розтрати державних коштів на суму понад 34 мільйони гривень шляхом зловживання службовим становищем окремими керівниками Львівського казенного експериментального підприємства – про це «Гал-info» повідомили у прес-центрі Служби Безпеки України.
Встановлено, що на закупівлю імпортного обладнання для удосконалення виробництва інвалідних візків посадовці витратили з держбюджету 43 мільйони гривень, хоча реальна ринкова вартість цього устаткування складає тільки 8 мільйонів 790 тисяч гривень. Факт розтрати державних коштів підтверджено аудиторською перевіркою та Слідчим відділом УСБУ у Львівській області порушено кримінальну справу.
Крім цього встановлено факт розкрадання бюджетних коштів у ході закупівлі інвалідних візків посадовими особами Міністерства праці і соціальної політики України. Посадовці уклали угоди з комерційною структурою про закупівлю візків за ціною, яка значно перевищує реальну. Слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за фактом розкрадання бюджетних коштів.
Нагадаємо, що на програми із забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації та налагодження їхнього вітчизняного виробництва із державного бюджету України виділено понад 750 мільйонів гривень. Зокрема, на закупівлю інвалідних візків – понад 60 мільйонів гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ