Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівники міст та районів Львівської області обговорять етапи запровадження програмно-цільового методу бюджетування на місцевому рівні

Завтра, 27 березня, в приміщенні Львівської ОДА відбудеться координаційна зустріч керівників міст та районів Львівської області, міських голів, начальників фінансових управлінь з представниками Міністерства фінансів України та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). За круглим столом зберуться керівники міст Львів, Дрогобич, Моршин, Стрий та Червоноград, а також Жидачівського та Стрийського районів області – отже, міст та районів, бюджети яких визначено пілотними для проведення державного експерименту із запровадження Програмно-цільового методу (ПЦМ) планування та виконання місцевих бюджетів у Львівській області, -- повідомляє прес-служба ЛОДА.
Мета зустрічі – координація подальшої діяльності всіх сторін, залучених до проведення експерименту по запровадженню Програмно-цільового методу (ПЦМ) планування і виконання місцевих бюджетів у Львівській області та обговорення завдань реалізації першого етапу Плану дій.
Захід відбудеться в рамках продовження спільної роботи Міністерства фінансів України разом з Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД) у напрямку подальшого запровадження ПЦМ бюджетування на місцевому рівні, що є одним з ключових компонентів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», реалізацію якого ІБСЕД розпочав в жовтні 2008 р. за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Робота по запровадженню ПЦМ на рівні місцевих бюджетів проводиться у відповідності до Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 16/01/2008 №14, Декларації цілей та завдань бюджету на 2009 рік (Бюджетної декларації), затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 5/03/2008 №160 та Концепції реформування місцевих бюджетів, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23/05/2007 №308-р.
Наказом Міністерства фінансів України визначено основні засади проведення експерименту із запровадження Програмно-цільового методу складання та виконання бюджетів в Автономній Республіці Крим, Житомирській, Луганській і Львівській областях. Також Міністерством фінансів розроблено план заходів із запровадження ПЦМ у місцевих бюджетах на 2009 рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ