Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівники управлінь ЛОДА прозвітували про використання коштів з бюджету області на культурні програми і заходи

Цими днями на засіданні постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Львівської обласної ради керівники управлінь Львівської обласної державної адміністрації прозвітували про виконання програм і планів заходів, які фінансувалися у 2006 році з обласного бюджету, та про виконання рішень сесії Львівської обласної ради. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.
 Перед членами комісії виступили заступник начальника управління культури і туризму ЛОДА Андріан Кліщ, начальник управління з питань внутрішньої політики ЛОДА Святослав Шеремета, начальник відділу охорони культурної спадщини ЛОДА Василь Івановський, начальник управління у справах поліграфії та телерадіопростору ЛОДА Оксана Бойкович, начальник управління культури і туризму ЛОДА Галина Дорощук.
Зокрема, заступник начальника управління культури і туризму ЛОДА Андріан Кліщ повідомив, що у 2006 році на розвиток туризму було виділено 100 тис. грн.  Серед заходів, які було проведено за ці кошти, зокрема такі: представлення туристично-рекреаційного потенціалу Львівщини на міжнародних виставках ярмарках, салонах, презентація туристичних маршрутів. Торік у Львові було започатковано проведення міжнародного туристичного форуму "Туризм і рекреація", досягнуто домовленості щодо підписання у 2007 році, у рамках Другого міжнародного туристичного форуму "Туризм та рекреація 2007", меморандуму про співпрацю з визначенням конкретних заходів співпраці між учасниками – представниками шести країн Євро-Карпатського регіону: України, Польщі, Чехії, Угорщини, Румунії, Словаччини. До 150-х роковин від дня народження І.Франка проведено туристичні заходи, розроблено та ознаковано туристичний маршрут "Шляхом Івана Франка". Відбулася п’ята міжрегіональна конференція "Розвиток історико-технічного туризму".
Начальник відділу охорони культурної спадщини облдержадміністрації Василь Івановський прозвітував про виконання регіональних програм у 2006 році. Зокрема, за його інформацією, 250 тис. грн., виділених з бюджету області, було використано на виконання регіональної програми паспортизації об’єктів культурної спадщини на 2006 рік, а 50 тис. грн – на інвентаризацію об’єктів культурної спадщини Львівщини.
Управління з питань внутрішньої політики ЛОДА використало 200 тис. грн., виділених з обласного бюджету. Як доповів начальник управління Святослав Шеремета, за ці кошти були проведені заходи із вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, перепоховання жертв політичних репресій на Личаківському цвинтарі та у м. Жовкві; вшановано пам’ять загиблих під Крутами, відзначено річницю утворення УПА. Минулого року проведено низку заходів із відзначення 115-ї річниці від дня народження Є. Коновальця на Львівщині, зокрема у Львові та на батьківщині героя - у с. Зашкові. Управління організувало поїздки для вшанування пам’яті розстріляних більшовиками у 1921 році 359 героїв-повстанців у с. Базар, а також поїздки в Саліну - для участі в акції вшанування загиблих у Саліні. Розширюється співпраця з об’єднанням українців у Польщі. Уперше за 15 років Незалежності нашої держави український гурток у Перемишлі отримав реальну матеріальну допомогу - закуплено і подаровано українські національні костюми.
Як поінформувала начальник управління у справах поліграфії та теле-   радіопростору ЛОДА Оксана Бойкович, з обласного бюджету були виділені кошти на реалізацію програми розвитку інформаційного простору Львівщини, на підтримку періодичних видань. Йдеться про збірник "Український визвольний рух", газети "Благовіст", "Франкова криниця", "Соколиний край", "Просвіта", "Газета Львовска", журнал "Дзвін". Також виділено 634,2 тис. гривень на підтримку вітчизняного книговидання: видавничий центр "Пам’ять", видавництво "Звід пам’яток України", Програма відновлення стародруків. Також було виділено 50 тисяч гривень і на участь у співфінансуванні Міжнародного Форуму видавців.
Начальник управління культури і туризму ЛОДА Галина Дорощук прозвітувала про виконання програм та заходів у 2006 році, на які з обласного бюджету було виділено 1 млн. 331 тис. грн.
Також на засіданні постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Львівської обласної ради керівники управлінь Львівської ОДА представили заходи і програми, які пропонуються для фінансування з обласного бюджету у 2007 році. Члени постійної комісії розглянули їх у першому читанні, внесли свої пропозиції та зауваження. Остаточно програми та заходи будуть затверджені на наступному засіданні комісії 8 лютого.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ