Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво газети „Ратуша” від серпня не надає звітності по заборгованій зарплатні -- Остап Процик

Сьогодні начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин ЛМР Остап Процик повідомив про те, що газета „Ратуша” не надає інформації про форми бухгалтерської звітності та заборгованості по заробітній платні від серпня для розгляду міської ради: „Ми маємо інформацію що в газети „Ратуша” є гроші на видатки на поліграфію та готівку протягом останніх місяців. Вчора ми надіслали листа з проханням надати інформацію та ряд документів. Якщо підтвердиться, що гроші витрачають на поліграфію, і в той же час не виплачують зарплатні, то це є незаконно з боку керівництва газети” -- повідомив Остап Процик.
Свою позицію Остап Процик, обґрунтував як рішення про те, що додаткового фінансування газета не потребує. „газета --це самостійний комунальний об’єкт, який отримує кошти не лише з бюджету міста. Те, що газета, маючи кіоски, отримує від одного не більше 100 гривень в місяць, виглядає, як дивна господарська діяльність. Я вважаю, що потрібно вивчити питання, як газета „Ратуша” розпоряджається майном, яке їй надала ЛМР”.
Як повідомив в.о. головного редактора газети „Ратуша” Віктор Черновський, всі документи, які вимагала ЛМР, газета „Ратуша” постійно надавала. Відбулося дві перевірки міської прокуратури та дві перевірки територіальної державної інспекції праці які вказують на те, що немає правопорушень з боку керівництва газети „Ратуша”, ані з боку міського голови. „Заяви пана Процика щодо кіосків є безпідставними, їх надали „Ратуші” у 2000 році, ці кіоски 1962 року -- будки, в яких колись торгували квитками на тролейбуси та трамваї. З 52 точок тепер залишилось 20. Всі знають, що тепер діє мораторій на такий вид комерційної діяльності, як МАФи, тому коли цю будку з різних причин забирають з місця, то ставити там кіоск неможливо” -- розповів Віктор Черновський. Також він повідомив, що в газети „Ратуша” є інформація про те, що чиновники ЛМР пропонували продавцям з кіосків не повертати виручки газеті „Ратуша”.
За словами Остапа Процика вирішення цієї ситуації неможливе через пікети або оголошення голодування. Остап Процик повідомив, що будь-які депутати ЛМР можуть підготувати ухвалу про додаткове фінансування газети „Ратуша” у 2007 році та подати на розгляд сесії міської ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ