Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво історичного архіву у Львові за будь-яку ціну намагається применшити втрати архіву – Комітет захисту архівів

Президія Комітету захисту архівів розповсюдила у ЗМІ відкритий лист, у якому висловила стурбованість кризовою ситуацією, що склалася в архівній галузі України, а також ставленням до неї архівного керівництва. „Правоохоронцям досі не вдалося з’ясувати механізмів викрадення документальних пам’яток, знайти справжніх злодіїв, їхніх замовників і покровителів. Досі не оголошено масштабів крадіжки й вартості вкраденого, не оприлюднено реальних списків викраденого. Натомість із Центрального державного історичного архіву України у Львові безцеремонно вигнали науковців, які першими підняли голос на захист архівів. Сучасне архівне керівництво намагається за всяку ціну, шляхом фальсифікації даних, применшити втрати архіву. Залишається актуальним питання заміни керівництва Держкомархіву України відповідальними й компетентними особами”, – йдеться у зверненні.
 Члени Президії Комітету пропонують змінити директора ЦДІА України у Львові шляхом відкритого конкурсу, що на їхню думку, дасть змогу призначити директором компетентну особу з належним адміністративним і науковим досвідом.
До Президії Комітету захисту архівів, зокрема, входять Борис Возницький, директор Галереї мистецтв у Львові, Герой України, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв; Ігор Кожан, директор Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького;  Ігор Калинець, письменник; Ярослав Дашкевич, проф., д-р історичних наук, керівник Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАНУ та інші. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ