Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво львівських вишів підтримали студентство

Сьогодні, 23 листопада, відповідне звернення підкріпили власними підписами ректори, проректори та представники керівництва вищих навчальних закладів Львова під час наради у кабінеті голови Львівської обласної ради Петра Колодія. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Голова обласної ради запросив на зустріч керівництво львівських вишів, аби дізнатись їхню позицію стосовно акцій протесту, які організовують студенти.

Основними питаннями, які обговорила університетська спільнота, стали підтримка студентів у їхній діяльності, убезпечення від можливих провокацій та організація відпрацювань пропущених занять.

«У наших студентів яскраво виражений свободолюбивий характер. Не чекаючи на реакцію політиків, не чекаючи на підказки з боку, вони ще поза вчора ввечері вийшли на вулиці міста з протестом проти заяв Кабміну. Я переконаний, що та хвиля незгоди, яку підняли студенти у Львові, розійдеться по всій Україні. Проте не можуть не хвилювати заяви у медіа про тиск, який нібито чинить на студентів керівництво їхніх вишів. Впевнений, що європейський напрям руху для України – єдиноправильний. А тому сьогодні ми повинні не просто не перешкоджати студентам, а навпаки – допомагати», – зауважив голова обласної ради Петро Колодій.

Ректори та проректори львівських вишів одностайно висловились у підтримку студентської спільноти. Як зауважив перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко: «Якщо сьогодні ми не підтримаємо студентів у їхніх ініціативах, то завтра вони ризикують стати ще одним втраченим поколінням. А ми не можемо цього допустити».

На зустрічі з керівництвом вищих навчальних закладів були присутні двоє студентів Андрій Мичко та Андрій Макар.

Також інтереси студентства представляла і проектор Львівського національного університету ім. І. Франка Дзвінка Мамчур – Калинець. Зокрема пані Мамчур – Калинець висловила свої пропозиції щодо координації дій навколо протестних акцій та навчального процесу, а саме: запропонувала ректоратам відкрито оголосити про підтримку студентів у їхніх прагненнях, встановити графік відпрацювань пропущених занять та запровадити чіткий облік тих, хто бере участь у Євромайдані у Києві, Львові чи інших містах та районах.

В результаті зустрічі керівники вишів напрацювали варіант колективного звернення, в якому відкрито задекларували свою підтримку та сприяння студентам Львова.

Представники студентської спільноти запевнили своїх наставників, що розуміють усю серйозність порушеного питання. «Виступаючи за євроінтеграцію України, ми обираємо насамперед цінності, а не гроші», – наголосив студент Львівської політехніки Андрій Макар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ