Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Керівництво залізниць України та Польщі планує з нового року ввести щоденне курсування пасажирського поїзда "Київ-Вроцлав"

12 липня 2006 року у Варшаві (Республіка Польща), під час робочого візиту делегації Укрзалізниці на чолі з Генеральним директором Василем Гладкіх на АТ ПКП („Польські залізниці”), сторони обговорили можливість введення в графік руху поїздів на 2007/2008 рр. щоденного курсування поїзда в сполученні „Київ-Вроцлав” – повідомили в прес-службі Укрзалізниці.
За словами Василя Гладкіх, цей потяг планується ввести з метою поглиблення розвитку міжнародних пасажирських перевезень між Польщею та Україною.
„Аналіз пасажирських перевезень за перше півріччя цього року свідчить, що пасажирські перевезення між Україною та Польщею розвиваються. Сьогодні перед залізничниками двох країн стоять спільні завдання – й надалі здійснювати рентабельні міжнародні перевезення. Саме з цією метою знайшла підтримку пропозиція ввести потяг „Київ-Вроцлав”, на основі поїзда №35/36 „Київ-Краків”, вагони якого обладнані візками з розсувними колісними парами системи SUW-2000”, - зазначив Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх.
Нагадаємо, наразі потяг сполученням „Київ-Вроцлав” слідує чотири рази на тиждень через Львів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ