Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Керівниця Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ йде з посади

6 грудня на своїй сторінці у Facebook керівниця Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства охорони здоров'я Ірина Литовченко написала на своїй сторінці у Facebook, що до кінця року піде з своєї посади.

Жінка зазначає, що це були дуже непрості 100 днів. 

"Вчора вони перейшли межу, яку я для себе ставила. До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Причина - ціннісні і світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ", - написала Литовченко.

Як зазначає керівниця: "В обід "майже державний секретар" МОЗ (документи на її призначення без випробувального терміну вже надіслані в Кабмін) зателефонувала системним адміністраторам сайту (це одне із державних підприємств МОЗу) та сказала, що у них є 5 хвилин, щоб із сайту зникли абсолютно всі згадки про попередню політичну команду - новини, фотографії, відео - абсолютно все. Про це відразу написали у вотсап групі міністерства та проінформували прес-службу (тобто мене), як відповідальних за контентний вміст сайту. Можливо, хтось щось не так зрозумів і просили зовсім не про це, але доручення нікому не здалося дивним. Ще на першому чи другому тижні роботи цього міністра мене примусили переписувати ВСІ протоколи міжнародних зустрічей та довідки про попередню співпрацю, щоб ніде не було згадано прізвища Супрун, ʺбо Зоряна нервуєʺ , - йдеться у дописі.

Згодом, як пише жінка, надійшло наступне доручення: розмістити на Фейсбуці міністерства антифейк повідомлення, нібито відбувся технічний збій і всі новини з сайту пропали випадково, і ось вже сервер відремонтовано та все знову працює. Це відверта брехня, про яку знає все міністерство. "Я попередила, що якщо вони примушують мене брехати на сторінці міністерства, на своїй сторінці я розповім правду. Вранці це добили ʺофіційнимʺ повідомленням про технічні роботи на сайті, яке повісили вчорашньою датою. Але у адмінці видно, що повідомлення опубліковано вже після новин, які ми вішали на сайт вдень", - пише Литовченко.

Скрін, який додала Ірина Литовченко до свого допису у Facebook

Також керівниця зазначає, що їх неодноразово лякали аудитом і перевірками, погрожували тітушками підсовували підсадних співробітників, давали нереалістичні доручення, що протирічать одне одному. Попри все їхня команда не відмовилася виконувати свій обов’язок державних службовців та виконувала всі найнедолугіші завдання.

"Але заходити у найскладнішу реформу країни з керівництвом, яке замість підтримки і побудови команди думає лише про власне крісло - це було б прикрим самогубством. Працювати з тим, хто примушує тебе брехати країні - це приниження власної гідності та професійності.

Вже 3 місяці в міністерстві немає затвердженого розподілу повноважень між заступниками міністра. Відсутні стратегічні напрямки та пріоритети, через це відбувається постійний хаос. Міністр щиро вважає, що 1 квітня вона ʺзакінчить з реформоюʺ і почне займатися іншими справами. Всі зусилля направлені лише на підписання документів, не усвідомлюючи важливості реалізації обраних стратегій, їх правильної комунікації та втілення в життя, - додає  Литовченко. - До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Вони так само не можуть більше терпіти постійні приниження та неадекватність того, що тут відбувається. При цьому вони залишаться у реформах та будуть розбудовувати державу в інших держорганах, де цінуватимуть їх професійність, відповідальність та ініціативність. Шкода, що Прем'єр-міністр, не дивлячись на всі сигнали, продовжує вірити брехні про ʺпродовження реформиʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ