Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Кернес відмовився виділити фінансування для оборони Харкова

Мер Харкова відмовив активістам у збільшенні фінансування оборони міста, - Радіо Свобода.

Активісти проукраїнських громадських організацій звернулися до депутатів міської ради Харкова з проханням збільшити фінансування програм територіальної оборони міста.

«Так званий бюджет не передбачає коштів на оборону міста Харкова. З майже семи мільярдів, які має бюджет Харкова, ми просимо виділити приблизно два відсотка від цієї суми бюджету на територіальну оборону Харкова», – з трибуни до міських депутатів звернувся активіст громадської організації «Сила людей» Дмитро Дробот.

Він нагадав депутатам, що упродовж кількох місяців волонтери за свій кошт і своїми ресурсами ведуть ремонт у бомбосховищах Харкова, облаштовують блокпости на міських околицях, намагаються своїми зусиллями посилити оборонну здатність міста.

У відповідь міський голова Харкова Геннадій Кернес порадив попросити гроші у структур, які опікуються АТО. «Ми не вважаємо, що Харків розташовується в зоні АТО – це перше, і друге – у міста Харкова, а саме у міської ради немає ніяких підрозділів і ми не фінансуємо сьогодні, окрім одного – переселенців. Сім мільйонів було виділено для того, щоб було майже п’ятсот місць в модульному будинку (селище модульних будинків подароване Харкову німецьким урядом, з міського бюджету фінансується тільки підключення містечка до енерго-, водопостачання й облаштування інфраструктури навколо – ред.), завтра ми відкриваємо це містечко. Ми даємо пільги багатодітним родинам, молоді, студентам. Обороною Харкова мають займатися військові, є державний бюджет, з якого фінансується міністерство оборони, МВС, ті структури й підрозділи, які беруть участь сьогодні в АТО», – сказав Кернес.

Сьогодні під час сесії міської ради депутати проголосували за бюджетна 2015 рік.

Громадським активістам дозволили виступити перед депутатами тільки у перерві між тридцять шостою черговою сесією міськради і тридцять сьомою – позачерговою.

Близько двадцяти представників громадських організацій Євромайданівського руху Харкова, серед яких «Східний корпус», Автомайдан, «Громадська варта», «Сила людей», «Демальянс», «Вільні люди» змогли потрапити до зали міської ради після словесної перепалки з співробітниками апарату міськради.

Громадські активісти вимагають від депутатів узгодити регламент міської ради з українським законодавством і зробити можливим безперешкодне потрапляння на сесію будь-кого від громадськості.

Упродовж останніх місяців у Харкові стались кілька вибухів: на залізниці, біля військових об’єктів, у кафе, біля суду. Внаслідок останнього вибуху, що стався 19 січня, були поранені 14 людей.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ