Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керрі: доля санкцій проти Росії залежить від дій Москви

Керрі: доля санкцій проти Росії залежить від дій Москви, - "Радіо Свобода".

Якщо «мінські домовленості» будуть виконані повністю, санкції проти Росії можуть бути скорочені, а якщо цього не станеться і порушення домовленостей триватимуть, «тиск тільки зростатиме», повторив у середу позицію США державний секретар Джон Керрі.

«Вибір за Росією», – додав він на прес-конференції в Парижі, де він зустрічався, зокрема, з міністром закордонних справ Франції Лораном Фаб’юсом.

Керрі нагадав, що США і Франція далі глибоко віддані дотриманню суверенітету і територіальної цілісності України і вітають парламентські вибори 26 жовтня. Ці вибори, сказав він, стали «дуже сміливою і дуже чіткою заявою про вибір на користь змін, що його зробив народ України» – вибір на користь підзвітної влади з участю різних політичних сил, на користь майбутнього, що пов’язане з Європою.

Натомість незаконні «вибори» сепаратистів у частині Сходу України 2 листопада держсекретар назвав «кричущим порушенням суверенітету України і «мінських домовленостей», і нагадав, що ні США, ні світова спільнота не визнають їх. «Єдині законні місцеві вибори в Донецькій і Луганській областях будуть ті, що відбудуться відповідно до українського законодавства і до «мінських домовленостей», і саме на цьому мають зосередитися і українці, і росіяни, і світова спільнота», – заявив він.

Керрі також додав, що США закликають Росію та її маріонеток на Сході України припинити бойові дії біля Маріуполя і Донецького аеропорту і виконати умови припинення вогню й почати щиро працювати для відновлення контролю України за її кордоном.

У світі останніми днями лунає широке засудження дій Росії, яка всіляко підтримує проросійських сепаратистів у частині Сходу України, зокрема, щодо проведення ними незаконних «виборів» 2 листопада, а також щодо надання їм усе більших кількостей важких озброєнь і, ймовірно, живої сили зі своєї території. Росію, зокрема, вже попереджали, що санкції проти неї можуть посилити через такі її дії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ