Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Керуючий санацією ВАТ «Львівсільмаш» Олег Кобельник не з’явився на засідання комітету кредиторів

20 січня відбулося засідання комітету кредиторів ВАТ «Львівсільмаш». В засіданні взяли участь представник трудового колективу Петро Онищак, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Мирослав Сеник, а також представники податкової інспекції у Львівській області.
На порядку денному мали розглянути такі питання: питання, пов’язані з передачею дитсадків в комунальну власність міста Львова; звіт керуючого санацією; пропозиції щодо внесення змін до плану санації.
На засіданні був відсутній керуючий санацією Олег Кобельник. Йшлося про те, щоб визнати його роботу в питанні передачі дитсадків у комунальну власність міста Львова незадовільною. Мирослав Сеник запропонував зібрати позачергове засідання комітету і визначити на ньому, що заважає керуючому санацією це зробити: чи це причини об’єктивні, чи свідоме ухиляння від виконання обов'язків.
11 серпня 2005 року закінчився термін санації. 30 серпня 2005 року господарський суд продовжив термін санації на півроку, тобто до 28 лютого 2006 року.
Петро Онищак подав пропозицію визнати роботу керуючого санацією щодо передачі дитсадків у комунальну власність міста Львова незадовільною та замінити його.
З’ясувалося, що члени комітету кредиторів не знають причини, через які Олег Кобельник не виконує своїх обов’язків. Мирослав Сеник повідомив, що запросить представників податкової інспекції відзвітуватися на засіданні міжвідомчої комісії.
Також на засіданні комітету кредиторів розглянули звіт керуючого санацією за останній квартал. Проте без присутності Олега Кобельника члени комітету не можуть приймати рішень. У звіті, зокрема, йдеться про те, що ВАТ «Львівсільмаш» працює на 10 %. Проте, як зазначив Петро Онищак, це не так: у вересні, жовтні, листопаді та у грудні 2005 року були накази про припинення діяльності підприємства у зв’язку з відсутністю обігових коштів. Крім того, у грудні на підприємстві вимкнули світло.
Петро Онищак навів ще один аргумент щодо незадовільної роботи Олега Кобельника: у вересні керуючий санацією мав провести інвентаризацію майна, яка мала закінчитися 9-10 жовтня. Проте на 16 грудня 2005 року вона не була виконана належним чином, тому Петро Онищак не підписував її.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ