Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кетамін дозволили використовувати ще кілька місяців

Кабінет міністрів України відстрочив обмеження на використання препарату "кетамін" у ветеринарії, повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

За їх даними, відповідний документ був прийнятий в середу на засіданні уряду.

Згідно з документом, обмеження на використання препарату для фізичних осіб (підприємців), що займаються ветеринарною медициною, відстрочено на 6 місяців, а для юридичних осіб - на 3 місяці.

Як повідомлялося, у січні 2011 року набрала чинності постанова Кабінету міністрів про внесення "кетаміну" до переліку психотропних речовин. Згідно з документом, для використання препаратів з вмістом "кетаміну", які широко використовуються у ветеринарній практиці, ветлікарям необхідно отримати ліцензію.

В повідомленні підкреслюється, що в даний час альтернативи "кетаміну" в його фармакологічній дії на організм тварин серед ветеринарних препаратів немає, тому він є невід'ємним компонентом анестезії.

У лютому МОЗ пропонував уряду відкласти введення норми про обмеження продажу "кетаміну" на 150 днів для надання перехідного періоду суб'єктам підприємницької діяльності.

Як повідомлялося, ветеринари дізналися про заборону після того, як в Одесі почалися облави на медиків, які, нічого не підозрюючи, оперували тварин, використовуючи кетамін, повідомляють Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ