Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кількамісячна пауза у співпраці з МВФ не несе ризиків фінансовій стабільності України — Нацбанк

Перерва у співпраці між Україною та Міжнародним валютним фондом, яка виникла у зв'язку з достроковими виборами до парламенту та пов'язаним з ними переформатуванням уряду, не нестиме ризиків фінансовій стабільності, у разі, якщо восени співпраця з МВФ відновиться.

Про це йдеться у Звіті про фінансову стабільність за червень 2019 року, опублікованому на сайті Нацбанку, передає Громадське.

"Кількамісячна пауза у виконанні програми фонду некритична для фінансової стабільності. Водночас на початку осені, після парламентських виборів і формування нового уряду, продовження співпраці з МВФ стане ключовим", — повідомляють у Нацбанку.

Там зазначають на необхідності укладання нової довгострокової програми співпраці з Україною ще до завершення чинної програми stand-by. Відновлення співпраці з МВФ у нацбанку вважають ключовим, зважаючи на те, що до кінця 2021 року Україні потрібно буде сплатити близько 20 мільярдів доларів за валютними боргами.

Напередодні у МВФ повідомили, що планують відновити переговори про нову програму з Україною після завершення парламентських виборів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ