Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кількість декларацій повернення ПДВ зменшилась в 3,5 раза

Усі суми ПДВ, задекларовані на законних підставах, на Львівщині відшкодовуються вчасно. Запевнив сьогодні, 21 червня, під час прес-конференції голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк.

„Відшкодування ПДВ - наразі абсолютно прозора процедура, і, можливо, тому декларування відшкодувань зменшилося в 3,5 раза”, – сказав Віталій Хилюк. За його словами, платникам, які мають виробничі потужності, достатню кількість працівників, своєчасно і в повному обсязі розраховуються з бюджетом та щодо яких відсутня інформація про застосування схем ухилення від сплати податків, ПДВ відшкодовують без проведення виїзних документальних перевірок. Це дало змогу від початку року зменшити кількість проведених перевірок майже у 1,5 раза порівняно з аналогічним періодом 2005 року.
Також Віталій Хилюк зазначив, що ведеться робота щодо припинення незаконних відшкодувань. Зокрема, торік було припинено відшкодування близько 100 суб’єктам господарювання, сума яких дорівнює 35 млн грн.
Загалом у 2005 році на Львівщині було відшкодовано 220 млн грн сплаченого ПДВ, за січень-травень поточного року – 100 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ