Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість дітей, які відпочивають та оздоровлюються взимку, цього року зменшилася

Цього року кількість дітей, які взяли участь в заходах зимового відпочинку, значно зменшилась - про це сьогодні під час брифінгу розповів начальник відділу сім’ї та молоді Львівської міської ради Дмитро Пушкарьов.
„Зимові походи є складнішими, ніж літні, але це зазвичай не впливало на ситуацію. Зменшення кількості школярів, які беруть участь в таких заходах, вказує радше на фінансові труднощі їхніх батьків”, - прокоментував Дмитро Пушкарьов. Більшість витрат компенсуються, проте і на такий захід батьки мають витратити не менше 50 гривень. До прикладу у цьогорічному зимовому поході на найвищу вершину області Пікуй взяло участь 40, замість звичних 150, молодих людей.
Походи та виїзні табори в гори, а також спортивні змагання, організовують, здебільшого, молодіжні та спортивні організації. Зокрема наприкінці лютого у Львові відбудеться міський чемпіонат з хокею серед команд УДЮМКів, а також похід на одну з найскладніших вершин Карпат - Піп Іван Мармароський. Як зазначають організатори таких заходів зимові оздоровлення призначені не для пересічних дітей, а для підготованих. „Будь-хто не може піти в гори взимку, це набагато складніше ніж влітку. Хоча багато залежить і від маршруту”, - прокоментував голова львівської спортивної організації К2 Сергій Копанський. Особливість зимового відпочинку в тому, що він триває менше - в середньому 2-3 дні.
Цього року на зимове дитяче оздоровлення з міського бюджету виділили 60 тис.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ