Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість курсантів 2006 року скоротиться вдвічі

2006 року на навчання у вищих військових навчальних закладах  України планують прийняти близько 900 курсантів. Такі відомості сьогодні під час представлення чергового розділу «Білої книги-2005» навів директор Департаменту військової освіти й науки Міністерства оборони України генерал-майор Микола Науменко. Повідомляє ЛІГАБізнесІнформ. Водночас, за його словами упродовж червня 2006 року відбудеться випуск близько 2 500 курсантів вищих військових навчальних закладів, більшість з яких буде скеровано для проходження військової служби на первинних офіцерських посадах.
Генерал-майор також наголосив, що для Сухопутних військ переважну кількість спеціалістів будуть готувати на базі Львівського військового інституту Національного університету «Львівська політехніка». «Сьогодні у Львівському військовому інституті створено матеріально-технічну базу із залученням новітніх зразків техніки та озброєння, які перебувають на озброєнні Сухопутних військ ЗС України», – сказав Микола Науменко.
Щодо комплектування професорсько-викладацького складу навчального закладу, Микола Науменко зазначив, що це питання вдалося розв’язати без особливих труднощів. За його словами, значну частину з половини викладачів військового інституту становлять військовослужбовці Західного оперативного командування, які мають великий досвід служби в частинах Сухопутних військ ЗС України. Окрім того, торік до Львівського військового інституту було скеровано спеціалістів, які закінчили ад’юнктуру Національної академії оборони України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ