Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кількість скажених тварин у Львівській області зросла вдвічі

З початку року  у Львівській області виявили 16 випадків захворювання  тварин на сказ, тоді як за 2005 рік було всього 8 випадків. Про це повідомив “Гал-info” начальник державної ветеринарної медицини Львівської області Богдан Куртяк.
Зокрема, найбільше випадків захворювання на сказ у Сокальському районі  - чотири, у Радехівському районі - три, у Золочівському і Городоцькому - по два,  в інших районах це були одиночні випадки. Найбільше хворих на сказ лисиць, а саме 11, двоє котів і дві єнотовидні собаки. Збільшення кількості хворих тварин зумовлено збільшенням популяції  гризунів, лисиць, бездомних собак і котів.
“На жаль, такий стан справ склався через те, що не відбувається планового відлову і відстрілу потенційно хворих тварин. Кожна міська і сільська рада області повинна формувати загони, які займатимуться цим питанням. Наша служба може тільки фіксувати і локалізувати спалалахи захворювання”,- зазначив Богдан Куртяк.
Як повідомив “Гал-info” головний лікар Львівської обласної санепідемстанції Роман Павлів: “Випадків захворювання людей на сказ цього року, як в  минулому не було. Проте були випадки укусів людей скаженими тваринами. Зокрема, з початку року двох осіб  покусали коти і одну людину собака. Були також укуси від диких тварин: двоє людей покусала єнотовидна собака і одну людину - лисиця. Тоді як за 2005 рік всього було покусано четверо людей лисицями і троє людей котами. Потерпілим була надана допомога і  зроблені відповідні щеплення.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ