Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кількість жінок у Львівській міській та обласній радах наступного скликання імовірно зменшиться – Марта Чумало

Кількість жінок у Львівській міській та обласній радах наступного скликання імовірно зменшиться – заявила сьогодні, 7 березня, під час презентації проекту „Підвищення активності львівських жінок – новообраних депутатів рад усіх рівнів” заступник голови Західноукраїнського центру „Жіночі перспективи” Марта Чумало.
Проаналізувавши виборчі списки до Львівської міської та обласної рад вона з’ясувала, що жінки є майже у всіх списках, проте вони переважно не входять до першої десятки та посідають непрохідне місце. Лідером за кількістю  жінок в міській та обласній радах є блок „Не так!” (з 10 депутатів – чотири жінки та з 5 депутатів – дві жінки). Взагалі не має жінок у своїх виборчих списках партія „ЕКО+25%”.
Щодо лідерів виборчих перегонів до Львівської міської та обласної рад відповідно списки НСНУ  містять 10 жінок з 86 та 9 зі 120, БЮТ – 20 з 85 та 5 зі 103, „Пора” – 6 з 33 та 4 з 39.
Зараз у Львівській міській раді жінки становлять 12%, в обласній – 7%. Причиною цього, що їхня кількість зменшиться, на думку Марти Чумало, є норма закону про недоторканність депутатів рад усіх рівнів. Оскільки чоловіки, які не увійшли до списків у Верховної Ради України пролобіювали собі місця у місцевих списках, витіснивши жінок до непрохідної частини.
Загалом по Україні в місцевих радах жінки становлять 42%, проте така цифра зумовлена великою кількістю жінок у сільських та селищних радах. У радах вищого рівня жінок буде менше.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ