Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кізін звинувачує керівництво ВАТ «Агрофірма «Провесінь» у рейдерстві

Керівництво ВАТ «Агрофірма «Провесінь», в особі його директора Івана Півня та його помічників, є рейдерами. Принаймні у цьому переконаний заступник генерального директора ІК «Вихор» Герасим Кізін.
За словами Кізіна, про рейдерські нападки ВАТ «Агрофірма Провесінь» на ІК «Вихор» свідчить зокрема  ухвала Господарського суду Львівської області від 31 жовтня за позовною заявою ВАТ «Агрофірма «Провесінь», згідно з якою на 1 960 668 простих іменних акцій ВАТ «Агрофірма «Провесінь», що належать ТзОВ «ІК «Вихор» було накладено арешт.  Крім того, Герасим Кізін посилається на ухвалу Франківського райсуду м. Львова від 13 листопада 2006 року, за позовом Івана Півня, згідно з якою ЗАТ «Народні реєстри» було заборонено проводити будь-які зміни в системі реєстру по акціях ВАТ «Агрофірма «Провесінь», які належать ІК «Вихор» та одному з акціонерів, Ігорю Сугерею.  Окрім того була накладена заборона на проведення загальних, позачергових або наступних зборів акціонерів ВАТ «Агрофірма «Провесінь» за заявками від імені ІК «Вихор» та Ігоря Сугерея.
«Таким чином нам заморозили наші акції, і інакше, аніж рейдерством це не називається. Ми є інвесторами, бо ми лише за останній час вклали 2 млн грн в акції цього підприємства. У нас є проект інвестування в тепличне господарство, щоправда, ще не завершений через те, що нас не допускають на підприємство, відтак ми не можемо здійснити всіх точних розрахунків», – розповів  Герасим  Кізін.
Також заступник гендиректора ІК «Вихор» стверджує, що на нього та на генерального директора реєстратора «Народні реєстри» здійснювали тиск. «За останніх 3-4 місяці на «Народних реєстрах» побувало 6 перевірок, нас перевіряв УБОЗ, СБУ, МВС, ДКЦП та прокуратура. Крім того, стосунки з боку  наших опонентами доходили до відвертого протистояння – мені особисто погрожували фізичною розправою. «Народні реєстри» обслуговують більше 70 підприємств, і замість того, щоб нормально працювати зі своїми клієнтами, ми змушені постійно спілкуватись з перевіряючими», – скаржиться генеральний директор реєстратора «Народні реєстри» Симон Герета.
Водночас Герасим Кізін  очікує відповіді від голови ВР Олександра Мороза, прем’єр-міністра Віктора Януковича, Генпрокуратури та Вищої ради юстиції. Нагадаємо заступник генерального директора ІК «Вихор»  нещодавно надіслав ряд звернень до вищих інстанцій з’ясувати конфліктну ситуацію довкола ВАТ «Агрофірми Провесінь» та ІК «Вихор».
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ