Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Клімкін про подвійне громадянство в Україні: ми не збираємося відкривати ящик Пандори

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснив, що в умовах агресії Російської Федерації запровадження в Україні подвійного громадянства є "фундаментально неприйнятним", - УНІАН.

Про це він сказав у Києві на спільній прес-конференції з главами зовнішньополітичних відомств Угорщини Петером Сійярто, Словаччини Мирославом Лайчаком та Чехії Любомиром Заоралеком, коментуючи заяву Сійярто щодо угоди про подвійне громадянство для етнічних угорців в Україні. 

Клімкін наголосив, що питання громадянства є дуже важливим.

При цьому він запевнив главу МЗС Угорщини, що в Україні не притягуватимуть до відповідальності за подвійне громадянство.

"Без перебільшень, ніхто не намагатиметься карати будь-кого, хто, по суті, є гарним громадянином; за будь-які, ви знаєте, ідеї щодо отримання іншого паспорта. Мова не про це. І ідея в цілому полягає у тому, щоб якимось чином залучати людей", - сказав він.

Проте, за словами міністра, питання подвійного громадянства має критичний і принциповий характер.

Клімкін наголосив, що у питанні декількох громадянств, перш за все, необхідно брати до уваги, що Україна перебуває у стані війни з РФ, а в таких умовах декілька громадянств є "фундаментально неприйнятним".

Також він нагадав, що в Україні діє Конституція, де чітко визначені основи набуття громадянства.

"Ми не збираємося відкривати ящик Пандори", - підкреслив Клімкін, повторивши, що позиція України немає жодного стосунку до "покарання" угорців.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ