Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Клімкін: статус Криму зміниться в середньостроковій перспективі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Крим, який Росія анексувала в березні 2014 року, недовго буде перебувати в своєму нинішньому статусі.

«Росія не в безповітряному просторі – вона перебуває на нашій планеті, де працюють механізми реалізації судових рішень. Такі ж будуть і по Криму. Ніхто нікуди не дінеться. Якщо ж подивитися, що відбувається зараз у Криму, – починаючи від кричущих порушень прав людини, повного контролю над засобами масової інформації, розмаху корупції, який навіть важко було уявити, – півострів йде в нікуди. Тому я абсолютно впевнений: в перспективі сьогоднішній статус Криму ні в якому разі збережений не буде. Причому я кажу навіть не про довгострокову, а про середньострокову перспективу», – сказав Клімкін в інтерв’ю виданню The New Times.

За його словами, говорити навіть про формальну нормалізацію українсько-російських відносин, поки «йде гібридна війна на Донбасі, поки існує тимчасова окупація Криму, не доводиться».

Раніше глава Мін’юсту України Павло Петренко повідомив, що Європейський парламент подав у Міжнародний кримінальний суд в Гаазі (Нідерланди) заяви для ініціювання розслідування окупації Криму і частини Донецької та Луганської областей Росією.

Цього місяця міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що питання приналежності Криму Росії в міжнародному аспекті закрите.

16 березня 2014 року на території Криму пройшов так званий «референдум про статус півострова», за результатами якого Росія приєднала Крим до свого складу. Україна і Захід не визнали це голосування і вважають, що Росія Крим анексувала.

Радіо Свобода

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ