Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Клубу Генералів Збройних Сил України виповнюється 11 років

1 березня 2006 року виповнюється 11 років, як у Львові активно діє єдиний в державі Клуб Генералів Збройних Сил України — про це «Гал-info» повідомили в прес-центрі Західного оперативного командування.
Організаційно він входить у Спілку ветеранів. Створений на зразок елітного британського клубу, він налічує 35 офіційних членів, ще 5 генералів наразі виборюють своє членство у клубі. На обліку Львівського обласного військового комісаріату знаходиться 41 генерал запасу та у відставці. Загалом на них припадає декілька сотень орденів та медалей. Товариство об’єднало справжніх військових професіоналів; багатьом з них довелося воювати з фашизмом, бути учасниками бойових дій в Афганістані, Ефіопії, Алжирі, на Кубі та інших «гарячих точках». Тому основне і першочергове завдання Клубу Генералів полягає у збереженні моральних цінностей і традицій офіцерів, пам’яті про минулі подвиги, про мужність підлеглих і, найголовніше, — члени клубу прагнуть поділитися своїми невигаданими живими історіями з молоддю.
За словами голови клубу — генерал-майора запасу Миколи Данильченка, з ініціативи самих членів видано декілька книг — спогадів про службу. Жодне велике навчання, проводи і зустрічі миротворців не проходять без їхньої участі.
«Люди, котрі 30, 40, а то й 50 років свого життя віддали службі, і сьогодні живуть проблемами армії, — розповів Іван Ніколаєнко, найстарший з членів клубу 87-річний генерал-лейтенант у відставці. —  Оживаю, молодію душею, коли зустрічаємось з молодими офіцерами, радію, коли прислухаються до наших думок сьогоднішні воєначальники. Стараюсь не пропустити жодного заходу, котрі проводяться моїми товаришами».
Вже у найближчих планах Клубу Генералів Збройних Сил України — відкриття своєї інтернет-сторінки.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ