Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кличко позивається до голови Верховної Ради

Віталій Кличко 22 січня подав позовну заяву від політичної партії «УДАР» в Окружний адміністративний суд м. Києва. Кличко позивається до голови Верховної Ради Володимира Рибака і вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду. Лідер “УДАРу” наполягає, що спікер не забезпечив виконання норм Конституції під час голосування у парламенті, повідомляє прес-служба "Удару".

Лідер «УДАРу» підтримав ініціативу представників місцевих організацій у боротьбі з «кнопкодавством». Партійці обурені цинізмом провладних депутатів, які затято голосують за себе і одразу за кількох відсутніх у залі соратників.

Політична партія «УДАР» подала також позов у Вищий адміністративний суд України щодо визнання постанови Верховної Ради«Про звільнення Арбузова С. Г. з посади Голови Національного банку України» та«Про призначення Соркіна І. В. на посаду Голови Національного банку України» незаконними.

Партія «УДАР» готує конституційні подання щодо перевірки відповідності Конституції України (конституційності) вказаних постанов Верховної Ради України.

В “УДАРі” зазначають, що відстоюватимуть особисте голосування народних депутатів і дотримання ними законів та Конституції і в іншій спосіб. Вже на першій погоджувальній раді перед наступною сесією фракція наполягатиме на внесенні до порядку денного першочерговим питання про запуск системи “Рада-3”- так званої сенсорної кнопки.

Також депутати “УДАРу” контролюватимуть письмову реєстрацію нардепів перед кожним засіданням парламенту.

В партії зібрали документальні підтвердження - матеріали, що свідчать про неособисте голосування депутатів у залі. Ці фото та відео факти будуть наведені у суді.

«Це тільки початок процесу оскарження протизаконних рішень піаністів у ВР. Сьогодні позови готують наші партійці в усіх регіонах. І ми закликаємо небайдужих громадян приєднуватися до боротьби з кнопкодавами. Ми надаємо форму позову, яку може заповнити будь-який громадянин і теж спрямувати в Окружний адміністративний суд столиці, - підкреслив лідер “УДАРу”. - Якщо суди закриють очі на грубі порушення законів тими, хто їх ухвалює, ми звертатимемося до Європейських інституцій. Права і інтереси громадян в Україні повинні бути захищеними”,- наголосив Віталій Кличко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ