Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кличко у Давосі розповів, що таке "цивілізовані відносини"

Рух у майбутнє для нас нерозривно пов’язаний із європейським вибором – євроінтеграцією на основі втілення в Україні європейських цінностей і стандартів, - заявив лідер партії “УДАР” у Давосі. Віталій Кличко виступив на 9-й українській ланч-конференції «Україна: Схід чи Захід – хибна дилема?», яка відбулася з нагоди щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму у Давосі (Швейцарія). Про це повідомила прес-служба "Удару".

“Для України немає альтернативи реформам європейського зразка. Саме на такі перетворення спрямовані наші ініціативи у парламенті – щодо реальної боротьби з корупцією, правової та реформи бюджетної системи, реформи місцевого самоврядування”, - зазначив Кличко.

“Що потрібно для забезпечення реформ і реалізації європейського вибору України?Перш за все - чіткий, узгоджений план дій. Таким планом дій ми вважаємо Угоду про асоціацію з ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі.Тому наполягаємо, щоб чинна українська влада вжила конкретних заходів, які б зробили можливим підписання Угоди вже цього року”, - наголосив лідер «УДАРу».

На думку Кличка, втілення програми реформ означає також і сильну зовнішню політику,спрямовану на реалізаціюєвропейського вибору України.

“Така політика має включати в себе і прогнозовані, цивілізовані стосунки з сусідами, зокрема, і з Росією. «Цивілізовані» означає – рівноправні і на взаємній вигоді та повазі”, - зазначив Віталій Кличко.

Водночас він підкреслив, що розвиток співпраці з сусідніми державами не повинен відбуватися за рахунок послаблення наших зусиль на європейському напрямку.

“Ми не підтримуємо рішень, які суперечать національним інтересам нашої держави. Саме цим пояснюється наше негативне ставлення до Митного союзу. Він не додає Україні вигод порівняно з існуючими регіональними та двосторонніми механізмами співпраці та реально загрожує її суверенітету”, - відзначив політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ