Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Клюєв хоче безвізовий режим з ЄС до Євро-2012

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв сподівається, що до початку Євро-2012 почне діяти безвізовий режим з Євросоюзом.

"Впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС має високий суспільний інтерес і Уряд України приділяє цьому питанню значну увагу. Ми сподіваємося, що до початку футбольного чемпіонату Євро-2012 безвізовий режим почне діяти", - зазначив він на зустрічі з членом ЄК з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Клюєв повідомив, що Кабміном завершується розробка Національного плану на 2011 рік з виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

"Це документ який, по суті, буде програмою інституційних і законодавчих реформ у міграційно-візовій сфері відповідно до європейських стандартів", - повідомив перший віце-прем'єр.

"Україна докладе максимум зусиль для прискорення процесу переговорів щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі", - заявив він.

Андрій Клюєв висловив надію, що цей переговорний процес успішно завершиться вже в 2011 році.

Клюєв і Фюле також обговорили механізми збільшення ефективності фінансової та технічної допомоги, що надається України Євросоюзом у процесі євроінтеграції, повідомляє УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ