Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КНДР готується до проведення ядерних випробувань

Північна Корея завершує підготовку до проведення ядерних випробувань, про що можуть свідчити роботи по маскуванню об'єктів на полігоні Пунгері.

Про це повідомило в п'ятницю південнокорейське агентство Yonhap із посиланням на дані розвідки Південної Кореї.

Зокрема, вхід в тунель, в якому може знаходитися ядерний боєзаряд, був замаскований сіткою камуфляжу, повідомило агентству джерело в уряді Південної Кореї. "Швидше за все, це зроблено з метою приховати останні етапи підготовки від спостереження ззовні", - додав він.

Розвідувальні служби США, Японії і Південної Кореї пильно стежать за полігоном Пунгері на півночі країни, де, як очікується, незабаром Північна Корея проведе ядерні випробування. Раніше в січні південнокорейські ЗМІ повідомили про те, що КНДР завершила підготовку полігону, а 29 січня в країні було введено військовий стан у зв'язку з підготовкою до випробувань.

Повідомляється, що випробування можуть відбутися 25 лютого, в день інавгурації президента Південної Кореї Пак Кин Хе, або в день народження колишнього лідера країни Кім Чен Іра - 16 лютого. КНДР оголосила себе ядерною державою у 2005 році.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ