Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КНДР вимагає, щоб Австралія дистанціювалася від США

Австралійський уряд отримав листа від Північної Кореї з вимогою дистанціюватися від адміністрації Трампа. Про це пише BBC.

У листі засуджується попередження президента США про те, що Америка знищить Північну Корею, якщо вона буде змушена захищатися.

Австралійський прем'єр-міністр Малькольм Тернбулл повідомив, що лист відправлено й іншим країнам.

За його словами, це продемонструвало, що дипломатичний тиск на Північну Корею працює, незважаючи на те, що документ написано у властивій КНДР манері.

Односторінковий лист відправлено через посольство Північної Кореї в Індонезії та підписано Комітетом у закордонних справах Верховного народного зібрання Пхеньяна.

Він закликає інші уряди відмовитися від "огидних і нерозважливих дій адміністрації Трампа", повторюючи, що США можуть нести відповідальність за "жахливу ядерну катастрофу".

Тернбулл, у свою чергу, сказав, що Північна Корея несе відповідальність за ескалацію напруженості "погрозами запуску ядерних ракет по Японії, Південній Кореї і Сполученим Штатам".

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп описала цей лист як "безпрецедентний" крок  Північної Кореї.

У суботу Пхеньян попередив, що Австралія "не зможе уникнути катастрофи", якщо вона буде слідувати політиці Америки щодо режиму Кім Чен Ина.

Як повідомлялося, Північна Корея пригрозила в ООН, що країни, які приєднаються до військових дій США проти них, наражаються на помсту.

Раніше заступник постійного представника КНДР при ООН Кім Ін Рен заявив, що ситуація на Корейському півострові досягла критичної позначки і в будь-який момент у регіоні може початися ядерна війна.

Як відомо, Сполучені Штати та Південна Корея розпочали спільні військові навчання біля берегів Корейського півострова.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ